המתכון הזה נולד בסיטואציה שבטוח גם אתם נקלעים אליה מדי פעם: במקרר היו שאריות של אורז לבן רגיל מלפני יומיים, ומדף אחד מתחתיו שכן לו מגש של בשר טחון שהפשרתי בלי ממש לדעת מה אני עומדת לעשות איתו. זה היה ממש מתבקש לערבב את שני אלה יחד, וליצור מהם קציצות טעימות. את הצ'ילי הגרוס הוספתי כדי להוסיף עקצוץ פיקנטי, ובמקום פירורי לחם השתמשתי בפנקו, שהופכים כל קציצה לקצת יותר שמחה. בפסח אפשר להמיר בקמח מצה.

קציצות בשר עם אורז - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות בשר עם אורז - לפני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בשר עם אורז - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות בשר עם אורז - אחרי. זה היה מהיר! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

 קציצות בשר ואורז

זמן עבודה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-32 שקלים

המצרכים:
1/2 כוס אורז (לפני בישול)
300 גרם בשר טחון
1 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית צ'ילי גרוס
מעט כמון או בהרט
כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פרורי פנקו (או פירורי לחם)
מלח ופלפל
1 ביצה
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את האורז במעט שמן ומוסיפים כוס מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן טיפה.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים, כולל האורז (לא כולל השמן לטיגון).

3. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן שזופות.

4. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ואוכלים עם סלט או ירקות מבושלים.

אתם הרי לא היחידים עם שאריות אורז במקרר. אז שתפו

>> בשבוע שעבר הכנו גרסה אחרת (ומעולה) של אורז עם בשר טחון
>> מוכנים לפסח? הנה כל המתכונים שאתם צריכים