יש קסם כזה, בבישול, שמאפשר להכניס לסיר שלושה-ארבעה מרכיבים - וכעבור 40 דקות לקבל מהם עולם ומלואו. הפעם אנחנו עם פתיתים ועוף, שבעזרת כמה תבלינים ובישול משותף הופכים לארוחה משביעה ומשמחת מאין כמוה. אנחנו בחרנו ללכת על הטעם הכורכומי - מי שלא אוהב יכול להסתפק בפפריקה, ולגוון בין מתוקה לחריפה. הצמחונים מוזמנים להחליף את השוקיים בטופו - ולהפחית את זמן הבישול ל-15 דקות.
![שוקי עוף ופתיתים - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) שוקי עוף ופתיתים - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2012/01/02/IMG_0022_c.jpg)
![שוקי עוף ופתיתים - מוכן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) שוקי עוף ופתיתים - מוכן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2012/01/02/IMG_0023_c.jpg)
תבשיל עוף ופתיתים
זמן הכנה:15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 35 שקלים
המצרכים:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
5 שוקי עוף (אפשר גם בלי העור)
1 חבילת פתיתים
3 שיני שום קצוצות
1/3 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
חצי חבילה של כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל כ-3 דקות ומוסיפים את שוקי העוף.
2. משזפים היטב משני הצדדים, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את שיני השום והתבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים (או לפי הוראות היצרן) ומערבבים. מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.
5. מסירים מהאש, מפזרים את הכוסברה ומגישים.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"