בראוניז שוקולד-גבינה עם קרם תות שדהאז מה יש לנו כאן: שוקולד מריר, גבינת שמנת וקרם תותים ורדרד ומתוק שביחד נותנים בראוניז בשלושה צבעים שעושים לנו חשק לעוד. אביבה פיבקו מצליחה לעשות את זה שוב
צילום: עודד קרני, mako אוכל
|
המצרכים :לבראוניז (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):
לשכבת הגבינה:
לקרם התות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מתחילים עם הבראוניז: ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי. 3 מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. 4 מוסיפים את הקמח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 5 מעבירים לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ משומנת, ומשטחים בעזרת מרית. 6 שכבת הגבינה: מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם תמצית הווניל, אבקת הסוכר והביצים, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בעדינות על התערובת הבראוניז, ומשטיחים בעזרת מרית. 7 אופים 35 דקות, מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם. 8 קרם התות: מרסקים 15 תותים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון (את היתר שומרים לקישוט). 9 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט הפודינג עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים את התותים המרוסקים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. 10 מורחים את הקרם על העוגה, מקשטים בתותים ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו לחם יוגורט בלי שמרים >> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן |