האתגר: הכנת קצף ביצים.
המכשול: כל עוגה שכוללת קצף ביצים מקבלת מרקם ענני ומענג, ולכאורה אין אתגר גדול בהכנתו – מפרידים ביצים, טורפים או מערבלים את החלמונים עם מעט מלח וסוכר עד שהם מתמלאים אוויר ומתייצבים.
אבל החלבונים הם עם חלש אופי: מספיק שתשתרבב לתוכם טיפה זערורית של חלמון בכדי להפיל את רוחם, ואם מחכה להם אפילו טיפת מים אחת בקערה הם נשברים מיד ונדמה שאבדה כל תקווה לשיקומם. החלמון והמים גורמים לחלבון להתבייש ולא להיפתח, וכך במקום עננת קצף יציבה תקבלו שלולית חלבונים שמעליה מעט קצף רופס. קצף ביצים יכול בעיקר לשמש כעדות ליחסים העוינים ביניכם לבין המטבח וכתירוץ לא להתקרב אליו שוב. אך לפני שמכריזים על ניתוק היחסים, נסו את הטכניקה הבאה.
ההצלה: על כל ארבעה חלבונים סוררים שכבר נשברו מוסיפים לקערה חלבון נוסף. אחרי ההוספה מטים את הקערה כך שכל התערובת מרוכזת בקצה אחד, ומערבלים את התערובת כולה בתנועות סיבוביות, תוך מגע מתמיד עם תחתית הקערה ובמהירות הגדולה ביותר במשך כחצי דקה. הקצף אמור להגיע לגבהים חדשים ולהפוך לחסון ויציב.