מאפינס פירה ואפונהמה קורה שמערבבים פירה מאתמול (גם טרי הולך) עם ביצים, גבינה צהובה ואפונה, ודוחפים בתנור? מקבלים מאפינס שילדים מתים עליהם, והורים יכולים לפרגן להם אותם בשמחה בלי לחשוב פעמיים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 24/06/19 11:21
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
פירה ואפונה הם שילוב מושלם על הצלחת, אז למה לא לחתן ביניהם גם במאפים? כל עוד הילדים מחזיקים אותם ביד והאפונה לא נופלת להם מהכפית ומתגלגלת על הרצפה - אנחנו את שלנו עשינו.
יש פה רק חמישה מרכיבים (מינוס השמן והמלח) ואם יש לכם שאריות פירה מאתמול - מה טוב. אם לא - המתכון יתארך ברבע שעה שבה תרתיחו מים ותבשלו תפוחי אדמה. כך או כך, הילדים שלכם יעופו על זה. המצרכים :ל-7 מאפינס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים 7 שקעים בתבנית שקעים רגילה. 2 מרתיחים סיר עם מים וממליחים כשהמים מגיעים לרתיחה. 3 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מעבירים בזהירות למים החמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. 4 מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה ביחד עם השמן. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים היטב. >> לבלוג של עידית - טעים! 5 טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים לקערת התפודים. מערבבים ומוסיפים את האפונה העדינה (אין צורך להפשיר מראש) וממליחים. 6 מעבירים לתבנית שקעים (הבלילה מספיקה ל-7 שקעים) ואופים 20-25 דקות עד שהמאפים מתייצבים, ועוד כמה דקות מתחת לגריל עד שהם משחימים. לא עוזבים את התנור כשהוא במצב גריל, כי ההשחמה מהירה. |