טירמיסו פסיפלורה: הקינוח שהצית את האהבה בבית האח הגדולאת ערב ט"ו באב בילו דיירי הבית במסיבת ספידייטינג מתוקה: הם דיברו על אהבות, נשיקות ופרידות – ובמשך כל הזמן הזה ליותה אותם מנת טירמיסו הפסיפלורה מעוררת החשק של השף אביב משה. המתכון לפניכם |
המצרכים :לגנאש הלבן:
למרנג:
לרוטב הפסיפלורה:
לטוויל הוניל:
אופן ההכנה:הכנת הגנאש הלבן: 1 מביאים לרתיחה את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים עד למסה אחידה וחלקה.
2 מוזגים את המסה לקופסא של 3 ליטר ומעבירים למקרר.
הכנת קרם המסקרפונה: 1 בעזרת וו גיטרה פותחים את הגנאש הלבן, על מנת שיתרכך מעט. 2 מוסיפים את גבינת המסקרפונה, מערבבים במיקסר במהירות בינונית, עוצרים כל כמה סיבובים ומורידים את דפנות הקרם כלפי מטה בעזרת קלף או לקקן, חוזרים על הפעולה עד שהמסה אחידה.
3 מוסיפים את השמנת למסה ומפעילים את המיקסר עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. מגבירים את מהירות המיקסר לכמה סיבובים בודדים על מנת לוודא את אחידות הקרם וחלקותו.
4 מעבירים לקופסא של 3 ליטר ומכניסים למקרר. טירמיסו פסיפלורה | יח``צ: mako אוכל
הכנת המרנג: 1 מערבבים את המסה בסיר בן-מארי (סיר על סיר עם מים חמים) עד היותה חלקה ועד שהסוכר נמס לחלוטין.
2 מעבירים את המסה לקערת המיקסר ובעזרת מטרפה מקציפים את המסה עד לקבלת מרנג קר, תפוח ויציב.
3 משטחים על 4 מגשים שטוחים גדולים, 1 מגש שטוח קטן וממלאים 3 שקי זילוף. מייבשים את המרנג כאשר הוא מכוסה בניירות אפייה על התנור למשך יום – יומיים.
הכנת רוטב הפסיפלורה: מביאים לרתיחה את כל החומרים ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך, מעבירים לקופסא של 3 ליטר, מקררים מעט ומעבירים למקרר.
הכנת טוויל הוניל: 1 מערבבים את החמאה המומסת והקמח עד קבלת מסה חלקה ללא גושים.
2 מערבבים את החלבון והסוכר בסיר בן מארי עד המסתו המלאה של הסוכר.
3 מאחדים את שתי המסות עד למסה אחידה וחלקה. מעבירים למקרר.
אפייה: מזלפים פסים בעזרת שק זילוף, אופים 4 דק', מסובבים ל-3 דק' נוספות בחום של 180 מעלות, מוציאים מהתנור ומגלגלים ספירלה בעזרת מוט קצר או ארוך.
>> מעדן חלב בלי חלב? קבלו את הגרסה הטבעונית לדני |