דיון תקציב לעולם אינו דבר פשוט. לא בממשלה, ובטח ובטח שלא במיקרוקוסמוס של בית האח הגדול. בניגוד לשבוע שעבר, הפעם זכו הדיירים לתקציב לארג'י למדי - 3,320 שקל - אך האם זה אומר שהיו פחות ויכוחים, חיכוכים וצווחות? מה פתאום. זיוה רוצה מוצרי חלב (היא הרי צמחונית) ופותחת עין על הקולה של קותי, אביבית זקוקה לשוקולד שלה, וכולם רוצים שיהיה להם אוכל טעים על השולחן. כמו שיעל אמרה, "כשיש כסף אנשים מתחילים להתפזר". זה מה שקרה בסוף (ומיד אחרי, המתכונים שלנו):

אין תמונה
הרשימה. יותר מדי אופציות זאת גם בעיה

מקלובה

מצרכים (4 מנות):
קילו כרעי עוף, חתוכות לפולקע וירך
1 חציל
1 בטטה
2 תפוחי אדמה
2 בצלים
חצי קילו אורז
מלח ופלפל
4 שיני שום קצוצות
שמן לטיגון עמוק

סדנת בישול מרוקאי עם שף גיא פרץ (צילום: מירי ואבי רביבו)
גיא פרץ. מה שטוב למסעדות שלו טוב גם לנו | צילום: מירי ואבי רביבו

אופן ההכנה:

1. פורסים את כל הירקות לעובי 1/2 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק.

2. מטגנים את כרעי העוף בנפרד עד שהן מזהיבות יפה.

3. מניחים את הירקות בסיר עם שמן ומעט מים, מוסיפים אורז, מלח, פלפל ושום ולבסוף מוספים את העוף.

4. מוסיפים מים רותחים עד בערך 2 ס"מ מעל העוף, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים כרבע שעה ומסירים מהאש.

5. הופכים את הסיר על קערה גדולה ומגישים.

פאייה עוף

מצרכים:
קילו כרעי עוף
3 בצלים בינוניים, חתוכים לטבעות
3 גזרים, חתוכים לטבעות
1/2 קילו אורז
מלח ופלפל
צרור שמיר, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את כרעי העוף עד להזהבה, ומניחים בצד.

2. מטגנים את טבעות הבצל והגזר ביחד, ומניחים בצד.

3. מטגנים את האורז מעט. מוסיפים את הכרעיים, טבעות הבצל, טבעות הגזר, מלח ופלפל.

4. מוסיפים מים רותחים עד כ-2 ס"מ מעל התבשיל, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את כל עשבי התיבול, מנמיכים את האש, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש.

פאייה עוף (צילום: ermell, Istock)
פאייה עוף. לא חייבים פירות ים | צילום: ermell, Istock

פסטה שוקרוט כפרית

המצרכים (4 מנות):
קילו פסטה
2 בצלים קצוצים
קילו נקניקיות, חצויות
6 שיני שום, כתושות
1 כרוב, פרוס לרצועות
מלח ופלפל
150 מ"ל מיץ לימון
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה עד לדרגה הרצויה ומניחים בצד.

2. מטגנים את הבצל, הנקניקיות, השום והכרוב ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מיץ לימון ושתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

3. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 5 דקות.

וולינגטון של הודו וירקות

המצרכים (4 מנות):
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
2 בטטות, חתוכות לקוביות
קילו בשר הודו טחון
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור נענע, קצוצה
קילו בצק עלים מרודד
ביצה טרופה
מעט שמן לטיגון

בורקס בשר של אבי לוי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
וולינגטון. תכלס, זה סוג של בורקס | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והבטטות עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מטגנים-מאדים כ-10 דקות, עד שהבשר מוכן.

2. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי תיבול, מערבבים ומצננים.

3. פותחים את בצק העלים על משטח מקומח, מסדרים את המלית לאורכו וסוגרים בצורת רולדה. סוגרים את הקצוות, עושים 3 חורים מלמעלה (כדי שהאדים יוכלו לצאת), מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35-40 דקות.

>> בשבוע שעבר אבי ביטון הרכיב לנו ארוחה
>> רוצים צמחוני? הנה לזניית בטטה שלוקחת שעה, כולל הכל

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים

מצרכים:

·         קילו כרעיי עוף 

·        3 גזרים חתוכים לטבעות

·        3 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות

·        צרור שמיר קצוץ

·        צרור פטרוזיליה קצוצה

·        צרור כוסברה קצוצה

·        1/2 ק"ג אורז

 

אופן ההכנה:

מטגנים במחבת עם שמן את כרעיי העוף עד להזהבה ומניחים בצד.    לאחר מכן מטגנים את טבעות הבצל והגזר יחד ומניחים בסיר נפרד.    מטגנים את האורז מס' דקות מוסיפים את הכרעיים, טבעות הבצל, טבעות הגזר, מלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים בערך כ-2 ס"מ מעל התבשיל, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לעוד 10 דק' בישול ומסירים מהאש.