בעידן של היום אין סוף להפקות סביב בר המצווה. אני זוכר שאצלי זה היה מאוד פשוט: אולם, הרבה מוזמנים שלא הכרתי וצלחות עמוסות באוכל פשוט ומתובל בהרבה אבקת מרק. היום הסגנון השתנה, האוכל הפך הרבה יותר מגוון, פחות צלחות עמוסות ויותר אוכל אישי, קל, שמורכב מחומרי גלם טריים ואיכותיים בלבד. הנה ההצעות שלי, שגם חתן בר המצווה יכול להכין. מתכונים לילדים ולמבוגרים.
כנפיים ברוטב ברביקיו
המרכיבים:
1 ק"ג כנפי עוף
5 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כוסות קטשופ
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כוס דבש
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הכנפיים ושמן הזית ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.
2. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
4. מעבירים את הכנפיים לרוטב ומבשלים עוד 10 דקות.
פסטה של שני סוגי עגבניות
המרכיבים (3 מנות):
1/2 חבילה פסטה שאתם אוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
5 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1/4 כוס עגבניות שרי, חצויות
10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
1 כפית עלי תימין
10 עלי ריחן (בזיליקום), חתוכים לרצועות
מלח
15 עיגולי מיני מוצרלה
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום.
2. מוסיפים את העגבניות ומקפיצים כ-3 דקות.
3. מוסיפים את התימין והריחן.
4. מתבלים במלח ומוסיפים את הפסטה.
5. מעבירים לקערת הגשה ומסדרים מעל את כדורי הגבינה.
הצעת הגשה: מגישים עם טוסטונים שבורים מלמעלה.
רול של טורטייה עם חזה עוף וירקות
המרכיבים (4 מנות):
4 טורטיות
200 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
שמן זית
1 קישוא, חתוך לאורך לרצועות בעובי 1 מ"מ
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 מלפפון חמוץ, פרוס
1 מלפפון ירוק, פרוס
3 כפות בצל ירוק, פרוס
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית ומקפיצים את רצועות העוף. ממליחים, מפלפלים ומוציאים לצלחת.
2. מניחים במחבת את רצועות הקישוא ומקפיצים קלות.
3. מורחים על כל טורטייה חרדל, מסדרים רצועות עוף ואת כל סוגי הירקות.
4. מגלגלים לרול ואוכלים.
בראוניז שוקולד לבן
המרכיבים:
600 גרם שוקולד לבן, חתוך לקוביות
90 גרם חמאה
3 ביצים
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
60 גרם אגוזי פקאן סיני, שבורים
60 גרם פיסטוקים קלופים
1/4 כפית סוכר
200 גרם קמח תופח (כוס וחצי)
אופן ההכנה:
1. ממיסים 150 גרם מהשוקולד עם החמאה (אפשר במיקרו).
2. מקציפים את הביצים והסוכר כ-10 דקות.
3. מוסיפים את תערובת הביצים ואת כל שאר החומרים (כולל כל השוקולד שנשאר) לשוקולד המומס, ומערבבים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים את התערובת ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.
5. מצננים, חותכים לקוביות ומעבירים לקופסה אטומה.