מה שזכור לי מערב כיתה זה הציפייה להיפגש סוף סוף עם החברים לכיתה לא במסגרת רשמית, אלא במקום שבו אפשר לפתח שיחה, להכיר לעומק וכמובן ליצור חיבור חברתי שיאפשר מפגשים גם מחוץ לשעות הלימודים. בערב כזה צריך להכין אוכל למספר גדול של משתתפים, שרוב הכנתו היא מראש, ובזמן אמת לתת פינישים אחרונים למנות. 

אביב משה והילדים (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
השף אביב משה עם הילדים. איזה כיף זה לבשל! | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל

רוסטביף בחרדל דובדבנים

רוסטביף אפשר לעשות ממספר נתחים כמו סינטה, אנטרקוט ואפילו שייטל. רצוי לבחור בנתח מיושן טוב ובשביל זה תמיד כדאי לאמץ קצב שיהיה חברכם הנאמן לכל הדרך בה אתם מבשלים.

המרכיבים:
1 ק"ג סינטה מיושנת, נקייה משומנים
400 גרם חרדל דיז'ון חלק
100 גרם דובדבני אמרנה טחונים למחית עם הנוזלים שבצנצנת
1 כף רוזמרין קצוץ
2 כפות נענע טרייה קצוצה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את הסינטה בטמפרטורות החדר למשך שעתיים ומחממים תנור לחום של 250 מעלות.

2. מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הסינטה כ-2 דקות מכל צד (חשוב מאוד). מקררים כרבע שעה.

3. מערבבים את החרדל עם מחית הדובדבנים והרוזמרין, ומצפים עם התערובת את את הסינטה מכל הצדדים.

4. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הנענע הקצוצה.

5. מניחים להצטנן כחצי שעה ורק אז פורסים, כך המיצים העסיסיים נשמרים בתוך הבשר ולא בורחים החוצה. 

רוסטביף בחרדל דובדבנים (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
רוסטביף בחרדל דובדבנים. הכי חשוב זה לבחור בנתח בשר טוב | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל

סלט אסייאתי חם

המרכיבים:
לסלט:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
5 פטריות פורטבלו (ללא הרגל) פרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 כוס שעועית ירוקה עדינה (של סנפרוסט)
2 כפות בצל ירוק חתוך לקטעים
1 כף ג'ינג'ר כבוש

לתיבול:
2 כפות סויה
2 כפות שמן שומשום
1/4 כפית צ'ילי
3 כפות מיץ לימון
3 כפות סילאן

לסיום:
1/2 כוס טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת ומקפיצים את כל חומרי הסלט כ-5 דקות. מוסיפים את התיבול לסלט ומקפיצים עוד 2 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.

2. מחממים במחבת עוד שמן זית, מקפיצים את הטופו ומסדרים מעל הסלט.

סלט אסייאתי חם (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
סלט אסייאתי חם. כמו מוקפץ, רק יותר פריך ובלי הנודלס | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל

מאפה בצק עלים

המרכיבים:
1 חבילה בצק עלים
1 גבינה קשקבל מגורדת
2 חבילות גבינת פרומעז
2 כפיות זעתר טחון
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
2 כוסות עלי תרד חתוכים לרצועות
1 כוס פלפלים קלויים קלופים
5 כפות עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
1 ביצה, טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגבינות עם הזעתר הטחון, זיתי הקלמטה, התרד, הפלפלים הקלויים והעגבניות המיובשות.

2. מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים במילוי וסוגרים את הבצק לרולדה.

3. מברישים את הרולדה בביצה, מפזרים שומשום מעל ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

 

מאפה בצק עלים (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
מאפה בצק עלים. הכי פשוט והכי טעים | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל

קראמבל חם של תפוחים

המרכיבים (ל-4-5 מנות בכלים אישיים):
לבצק:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות קוקוס טחון

לתפוחים:
4 תפוחים קלופים, חתוכים לקוביות
30 גרם חמאה
30 גרם סוכר
100 גרם שקדים פרוסים
1/2 כפית קינמון

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם התפוחים: ממיסים 30 גרם חמאה במחבת ומקפיצים את התפוחים עם שאר החומרים. מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.

2. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורים.

3. מניחים את התפוחים בתבניות אישיות, מסדרים מעל בצק פירורים ואופים על חום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

קראמבל חם של תפוחים (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
קראמבל חם של תפוחים. אפשר להגיש גם עם גלידת וניל בצד | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל