מאפים אישיים של גבינה וירקותלהתחלק באוכל זה נחמד. אבל בינינו, אין כמו לאכול לבד וביחד. מאפי הפילו האלה הם הפתרון המושלם לסיפור הזה, אבל נראה אתכם מנסים לעצור את עצמכם אחרי שניים כאלה
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 28/06/16 11:52
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-0180 מעלות. 2 משמנים תבנית שקעים בשכבה דקיקה של שמן (זהירות לא להגזים עם השמן). 3 פורסים עלה פילו על משטח העבודה (כששאר שלושת העלים מכוסים במגבת, כדי שלא יתייבשו) ומושחים אותו במעט שמן זית. פורסים מעליו עלה נוסף, מושחים גם אותו ומעליהם עלה שלישי וגם אותו מושחים במעט שמן זית (לא משתמשים בעלה הרביעי בינתיים). מושחים את עלי הפילו במעט שמן זית | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב לקבלת תשעה מרובעים (שלכל אחד מהם יש 3 שכבות). מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית המאפינס: דוחסים אותם פנימה לקבלת גביע עם שוליים. חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 מושחים את העלה הרביעי במעט שמן זית, חותכים גם אותו פעמיים לרוחב ופעמיים לאורך לקבלת תשעה מרובעים. עורמים כל שלושה מרובעים ומקבלים שלושה מלבנים בעלי שלוש שכבות. מסדרים גם אותם בשלושת השקעים הנותרים בתבנית. מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית מאפינס | צילום: דרור עינב, mako אוכל6 מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה בשקע. מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות. מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה. מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה | צילום: דרור עינב, mako אוכל מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות | צילום: דרור עינב, mako אוכל מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה | צילום: דרור עינב, mako אוכל7 אופים כרבע שעה, עד שעלי הפילו משחימים. מצננים ואוכלים. לבלוג של עידית - טעים! |