1 מערבבים בקערה את הפפריקות (בנדיבות), רוטב הסויה, המלח והפלפל.
2 מכניסים את הבשר לקערה ומושחים אותו היטב בתערובת.
נתח הווייסברטן, לפני הכל | צילום:
מירב נאור, mako אוכל
3 מטגנים את הבצל אותו עד להזהבה, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הכיוונים, לסגירה (אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לשניים).
4 מוסיפים לסיר את העגבניות, רסק העגבניות והגזר ומערבבים. מוסיפים גם את משרה הסויה, מערבבים וטועמים. בשלב הזה אפשר לתקן את התיבול, אם רוצים.
5 מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ועוד חצי מגובה הבשר (4 כוסות או יותר).
6 סוגרים את המכסה ומבשלים בסיר לחץ כשעה וחצי, או בסיר רגיל כ-3 שעות.
7 כשהבשר מוכן מעבירים אותו לקירור ללילה, ולמחרת פורסים.
8 לפני ההגשה מחממים את הרוטב, ואם הוא לא מספיק סמיך נותנים לו לעבור צמצום.
9 טוחנים את הרוטב ומגישים עם פרוסות הצלי.
טוחנים את הרוטב. איזה צבע מהמם? | צילום:
מירב נאור, mako אוכל
>> כל המתכונים לפסח