מעטפות ירקות עם מקלות פולנטה פריכיםתום פרנץ מפגיז עם מנה שהיא כולה ואו אחד גדול. מעטפות ריחניות של ירקות ברטבים שונים - פטריות, תפוחי אדמה, שומר וגזר - יחד עם מקלות פולנטה אפויים ופריכים, שיפילו מהרגליים גם את אחרון האושפיזין
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):למעטפת בייבי שומר וצ'ילי:
למעטפת תפוחי אדמה ורוזמרין:
למעטפת גזר בסויה וג'ינג'ר:
למעטפת פטריות ביין לבן, חמאה ואורגנו טרי:
לפולנטה סטיקס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 2 לבייבי שומר וצ'ילי: חותכים את השומר לרבעים לאורך, כדי לשמור על צורתו היפה. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 3 פורסים 6 יריעות של נייר כסף על משטח ישר ומניחים מעליהן יריעות נייר אפייה באותו גודל. מחלקים את השומר והרוטב שווה בשווה בין היריעות (דואגים שבכל מעטפה תהיה שן שום, מעט מהצ'ילי וכיו"ב). מקפלים היטב וסוגרים כמו מעטפה על מנת שתהיה אטימה טובה. צולים בתנור החם כחצי שעה עד שהירקות מתרככים. 4 לתפוחי אדמה ורוזמרין: שוטפים היטב ומקרצפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורכם (אפשר לקלף, לא חייבים). פורסים 6 יריעות של נייר כסף על משטח ישר ומניחים מעליהן יריעות נייר אפייה באותו גודל. מחלקים את תפוחי האדמה שווה בשווה בין היריעות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים שן שום, פרוסת חמאה, רוזמרין טרי מעל. סוגרים היטב על מנת שתהיה אטימה של המעטפה. צולים בתנור החם כחצי שעה עד שהירקות מתרככים. 5 לגזר בסויה וג'ינג'ר: שוטפים היטב את הגזרים שלא יהיו שאריות חול (אם משתמשים בבייבי גזר לא קולפים. גזר רגיל מומלץ לקלוף). מערבבים בקערה את כל המרכיבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (נהזרים עם המלח כי רוטב הסויה כבר מלוח). פורסים 6 יריעות של נייר כסף על משטח ישר ומניחים מעליהן יריעות נייר אפייה באותו גודל. מחלקים את הגזר והרוטב שווה בשווה בין היריעות. סוגרים היטב על מנת שתהיה אטימה של המעטפה. צולים בתנור החם כחצי שעה עד שהירקות מתרככים. 6 לפטריות ביין לבן, חמאה ואורגנו טרי: מעבירים את הפטריות לקערה, אם יש פטריות גדולות מאוד חוצים אותן או אפילו חותכים לארבע. הגודל צריך להיות כגודל הפטריות הקטנות ביותר כדי שהבישול יהיה אחיד. יוצקים יין לבן, מלח ופלפל לבן לפי הטעם. פורסים 6 יריעות של נייר כסף על משטח ישר ומניחים מעליהן יריעות נייר אפייה באותו גודל. מחלקים את הפטריות והרוטב שווה בשווה בין היריעות. מפזרים פרוסת חמאה ומעט אורגנו או בזיליקום. סוגרים היטב על מנת שתהיה אטימה של המעטפה. צולים בתנור החם כעשרים דקות או עד שהירקות מתרככים. 7 לפולנטה סטיקס: מביאים לרתיחה בסיר בינוני 3 כוסות ציר ירקות. בקערה נפרדת, מערבבים כוס פולנטה עם כוס מים (זה יעזור לפולנטה להיות חלקה יותר וללא גושים). כשהציר רותח ברתיחה חזקה מאוד, מוסיפים את תערובת הפולנטה והמים לסיר ומערבבים היטב. מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם. כשהפולנטה מבושלת והתערובת מתאחדת מוסיפים את החמאה (או מרגרינה בטעם חמאה למתכון פרווה) ומערבבים. משטחים את התערובת בעודה חמה מאוד על גבי תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה עד לעובי ס"מ וחצי. מקררים שעתיים לפחות עד לצינון מלא. 8 מכינים את הסטיקס: חותכים את הפולנטה המצוננת לאצבעות בגודל הרצוי. מסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים קלות בספריי שמן או מברישים בשמן זית או חמאה מומסת. מפזרים פרמזן ואופים בתנור חם עד להזהבה (כ-10 עד 15 דקות). 9 מגישים: מעבירים את הסטיקס לצלחת הגשה, פותחים את המעטפות ומסדרים אותן ליד. אפשר להוסיף קעריות נוספות עם מטבלים שאוהבים. * בתמונה: מטבל עגבניות מיובשות ומטבל פסטו פשוטים להכנה. מערבבים גביע שמנת חמוצה עם 2 כפות גדושות פסטו ביתי, או עם 2 כפות גדושות טפנד עגבניות מיובשות. מערבבים היטב לקבלת מטבל חלק. אם יש צורך מוסיפים עוד פסטו או טפנד לקבלת טעם מודגש. קל, פשוט וטעים עם הסטיקס והירקות! * המעטפות הללו גם מעולות להכנה בברביקיו על הגריל. >> בשבוע שעבר הכנו מרק עדשים עם מעטפת בצק>> לכל מתכוני החגים שלנו>> לכל המתכונים לסוכות |