קציצות ירקות אפויותאמנם נתנו לכם כאן רשימה של ירקות להכנת הקציצות הפריכות האלה, אבל האמת היא שאתם יכולים לבחור איזה סוג של ירקות שרק תרצו. הן פשוטות, הן טבעוניות, הן טעימות אש והן מתאימות לכל יום ולכל שעה. לכו על זה![]()
צילום: אסף רונן, mako אוכל |
הקציצות האלו כל כך פשוטות להכנה, וניתן להכין אותן באמת עם אילו ירקות שרוצים. מומלץ לאדות את הירקות על מניפת אידוי (או במיקרו, אם אתם מחובבי הז'אנר), כדי שלא יספחו אליהם נוזלים לא רצויים. אה, והן אפילו טבעוניות! המצרכים (16 מנות):ל-16 קציצות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מניחים מניפת אידוי בסיר רחב, וממלאים בו מים עד לגובה המסננת. מניחים את הירקות כאשר עלי המנגולד למעלה וסוגרים עם המכסה. כשהמים רותחים מנמיכים ללהבה נמוכה ומאדים 20 דקות (אם אין לכם סיר אידוי, מבשלים בסיר עם מים את כל הירקות כ-15 דקות, ומסננים היטב). 3 מעבירים את הירקות לקערה ומועכים בעזרת כף להכנת פירה, או במזלג. 4 מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים בכף שמן זית. 6 יוצרים כדורים בגודל כדור פינג (כ-4 ס"מ) ופוחסים לצורת קציצה. 7 מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים 25-35 דקות, עד שהקציצות זהובות.
מקרא:
![]() ![]() |