המצרכים :לתחתית:
לעוגת גבינה:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 לתחתית: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת, ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס לתבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה. 2 לעוגת הגבינה: מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה פרט לביצים. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה. >> עוד מתוקים? בואו לבלוג של ענבל 3 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים שעה וחצי עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה. מעבירים לקירור למשך הלילה. 4 לעיטור (אל דאגה, העוגה מעולה גם בלעדיו): מסירים מהתפוז את קליפתו בעזרת קולפן (ללא החלק הלבן) וחותכים בסכין לרצועות דקות. 5 מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים, מוסיפים את קליפת התפוז, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-12-15 דקות, עד שהקליפות הופכות מעט שקופות. מוציאים את הקליפות מהסיר בעזרת מזלג ומפזרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומעטרים את העוגה סביב. * מי שלא אוהב את המרירות של קליפות התפוז יכול להרתיח אותן קודם בסיר קטן עם מים עד כיסוי, ולשפוך את המים. ניתן לחזור על פעולה זו פעמיים-שלוש להסרת המרירות, ולאחר מכן להמשיך לשלב הבישול בסירופ הסוכר. |