פשטידת ירקות עטופה בפרוסות חצילכמה פעמים אמרו לנו לא להסתכל בקנקן, ואנחנו פשוט לא לומדים. מזל שבמקרה הזה גם הקנקן וגם מה שיש בו טעימים לאללה: פשטידת תפוחי אדמה וירקות רכה וכיפית, במעטפת משודרגת של פרוסות חציל. צמחונים, זה היום שלכם
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 02/10/11 07:54
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים, כחצי שעה. 2 במקביל מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מתיזים ספריי שמן ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהחציל מתרכך ומשחים יפה. 3 מועכים בקערה היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים להם את שאר המצרכים מלבד החצילים. 4 משמנים תבנית עגולה בשמן זית ומרפדים בחצילים הקלויים בצפיפות, כך שמסביב לתבנית נוצרים שוליים של חציל. שומרים 3-4 פרוסות חציל בצד. ממלאים את מסת הפשטידה בתבנית המרופדת חציל וסוגרים את קצוות החציל מעל. משתמשים בפרוסות שהשארנו בצד לכיסוי מושלם של התבנית. 5 אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה הופכים את הפשטידה על צלחת כך שהחלק התחתון הופך לעליון, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ומגישים. לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל >>בפעם הקודמת הכנו ירקות צלויים שנושנשו במהירות הבזק>> וככה מכינים סוכריות על מקל לגמרי לבד |