מתכונים של מנות עיקריות לראש השנה
מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה
מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו
ארוחת ראש השנה זה עסק יקר. רק במחלקת הבשר של הסופר אתכם יכולים להשאיר כמה מאות טובות של שקלים בלי לקנות שום דבר חריג או מיוחד, וזה עוד לפני התוספות, הירקות, הדגים, וכמובן כל מה שצריך בשביל לסיים את הערב עם קינוח מכובד. אז מה אתם אומרים ללכת שנה אחת על האופציה השפויה, ולא להוציא על ארוחת ראש השנה יותר מ-250 שקלים? נשמע טוב, לא?
את העבודה הקשה כבר עשינו בשבילכם: ישבנו עם התקציב, בנינו מתכונים, הכנו וטעמנו - לוודא שהכל פיקס. התוצאה: ארוחה מלאה וטובה לארבעה סועדים, שעולה 250 שקל כולל הכל: ראשונה, עיקרית, שתי תוספות וקינוח. כמה כיף לגלות שזה אפשרי.
מנה ראשונה: קציצות סלמון בניחוח לימוני עם רכז רימונים
המצרכים:
1 קילו פילה סלמון
צרור עירית קצוצה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 לימון סחוט
כף רכז רימונים
כפית דבש
2-3 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
2 כפות דבש
3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. מסירים את העור מהדג כשהוא עדיין חצי קפוא (פשוט תופסים את הדג ומושכים את העור).
2. קוצצים את הדג בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את העירית, גרידת הלימון והמיץ, רכז רימונים, דבש, פרורי לחם מלח ופלפל. מערבבים את חומרי הרוטב.
4. יוצרים קציצות ומטגנים כדקה מכל צד. מגישים עם לימון וכפית מהרוטב.
עיקרית: תבשיל בקר בסיידר תפוחים
1 קילו בשר שריר או כתף מס' 5, חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
3 בצלים, פרוסים
5 שיני שום, חתוכות גס
2-3 תפוחים, קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות
כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל
צרור תימין
750 מ"ל מאיידור - סיידר תפוחים מבעבע אלכוהולי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת את קוביות הבשר כדקה מכל צד (לסגירה והזהבה).
2. בסיר רחב מטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר ושיני השום, מערבבים ומוסיפים את התפוחים.
3. מתבלים ומוסיפים את הסיידר. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה ל-3 שעות לפחות.
4. מדי פעם בודקים אם נשארו נוזלים בסיר. אם חסר - אפשר להוסיף חצי כוס מים.
5. מגישים יחד עם האורז והדלעת.
תוספת: תבשיל דלעת וגרעיני דלעת בקינמון עם אורז לבן
המצרכים:
3 בצלים, פרוסים לפרוסות
50 גרם גרעיני דלעת
500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
2 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלבסיר כ-3 דקות על אש גבוהה ולאחר מכן עוד כ-8 דקות על אש נמוכה.
2. מוסיפים את גרעיני הדלעת וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את הדלעת ואת שאר המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה 18-20 דקות, עד שהדלעת רכה.
4. מגישים על אורז לבן.
תוספת: סלט בורגול עם רימונים ותאנים
המצרכים:
500 גרם בורגול
רימון שלם, מפורק לגרעינים
5 תאנים, חתוכות לרבעים
חופן עלי רוקט
חצי חבילת נבטי חמנייה
3 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים כחצי שעה.
2. מעבירים לקערה ומערבבים את כל המרכיבים היטב.
3. טועמים ובודקים תיבול.
לקינוח: מאפי תפוחים אישיים
המצרכים:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
50 גרם חמאה או מחמאה, רכה
חצי כוס חלב או ריץ'
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם צימוקים (רק למי שאוהב)
כוס ורבע קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
3-4 כפות סירופ מייפל
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד לקבלת עננים לבנים ועמידים.
2. בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר, החמאה והחלמונים עד לקבלת התערובת אחידה.
3. מוסיפים לחלמונים את החלב ומערבבים. מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות.
4. מקפלים את התערובת לתוך קצף החלבונים, ויוצקים ל-10-12 כלי חרס או מנז'טים גבוהים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 30-35 דקות, עד שסכין שננעץ בעוגות יוצא יבש עם מעט פירורים.
6. מרטיבים כל מאפה במעט מייפל ומניחים לצינון.
7. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
הכלים באדיבות גילס - דרך השלום 8 תל אביב, 03-562060
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"