אז היום אנחנו מדברים על זרעי צ'יה - מהמאכלים העשירים ביותר בערכים תזונתיים. אפשר להוסיף אותם לפשטידות, לפזר אותם כמו שהם על סלט, לטחון אותם בשייק פירות או, כמו שעשינו כאן, להכין מהם פודינג. ועוד משהו, הגעתם ליום השלישי. כל הכבוד!
עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא
בוקר: פודינג צ'יה שוקו-בננה
מרכיבים למנה 1:
3 כפות זרעי צ'יה
כוס חלב (מאיזה סוג שרוצים)
כפית דבש או סילאן
1/4 כפית תמצית וניל
1/2 כף אבקת קקאו
1/2 בננה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בכלי שאפשר לאטום את כל החומרים פרט לבננה.
2. סוגרים את הכלי ושומרים במקרר למשך הלילה.
3. בבוקר מוציאים מהמקרר, מערבבים, פורסים בננה, מפזרים מעל ואוכלים.
צהריים: מרק בטטה ועדשים כתומות (ראו מתכון ביום 1)
ביניים: תפוח ועשרה שקדים
ערב: דניס מאודה עם זוקיני ועגבניות שרי (מתכון: ליה שומרון פינדר)
מרכיבים למנה 1:
דניס שלם, קטן יחסית
מלח גס ופלפל שחור
זוקיני
1/2 לימון, פרוס
2 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום, פרוסות
10 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג באלכסון, כלומר כ-6 חריצים בדג, מורחים את הדג משני צדדיו בזמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות ומניחים בתבנית משומנת. מעל מניחים את הדג ולתוכו מכניסים את פרוסות הלימון, הבצל הירוק והשום.
4. אופים כ-15 דקות.
5. פותחים את התנור, מוסיפים את עגבניות השרי ואופים כ-5 דקות נוספות.
לילה: שתי קלמנטינות