בימים טרופים אלו, כשמזג האוויר צפוי בערך כמו ההדחה הבאה באח הגדול, נחמד להביט אל מעבר לים, לארצות שבהן החורף הוא דייר קבע, האפרוריות היא בת בית והתה הוא חברו הטוב של אחר הצהריים. מחווה לבריטניה, אם כל הקלאסה, בדמות ארוחת תה של כריכונים קטנים ומטריפים.

כריכונים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כריכונים. בואו נהיה אנגלים לאחר צהריים אחד | צילום: עמרי אנדרס צורף

כריכונים משני סוגים

מחיר: עד 15 שקל
זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:
4-6 פרוסות לחם מהסוג החביב עליכם. כמו שהתמונה רומזת, זה עובד מעולה עם חלה פרוסה פשוטה, טריה וטעימה
1 מלפפון
1 עגבנייה
100 גרם גבינת פטה (גבינה לבנה חצי קשה שאפשר לחתוך לצורה הרצויה)
50 גרם גבינת מוצרלה
חמאה
מלח
להגשה: זיתים או עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
1. חותכים את קרום הלחם ויוצרים צורת מלבן. מומלץ להכניס את הקרום לתנור למספר דקות עם מעט שמן זית, לקבלת חטיפים דמויי קרוטונים.
2. מורחים שכבה דקה של חמאה על מלבני הלחם. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקיקות ( אפשר בעזרת קולפן) ומסדרים על הפרוסות.
3. פורסים את גבינת הפטה ומניחים על המלפפונים. ממליחים.
4. לכריכוני קפרזה: פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומסדרים על פרוסות הלחם.
5. פורסים את המוצרלה ומניחים על העגבניות. ממליחים ומסדרים עלה בזיליקום או זית על קיסם מעל.
6. חולטים תה ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כריכונים לאחר צהריים סגרירי

>> בשבוע שעבר הכנו קוסקוס עם פירות יבשים
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות