מנה מקסיקנית שהאמריקאים אימצו באהבה אל חיקם, ואנחנו אחריהם. תודה מקרב לב לחברות החדשות שמשווקות טורטיות למרכולים, שאפשרו למנה הנהדרת הזו להיכנס למסגרת 20 השקלים.

קסדייה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
טוסט אחד, לא משנה מאיזו עדה. קסדייה | צילום: עמרי אנדרס צורף

קסדייה

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 10 דקות

המצרכים:
4 טורטיות 20 ס"מ
1 עגבנייה גדולה
50 גרם גבינת צ'דר או פרמזן
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 כף רסק עגבניות
חופן בזיליקום
קורט כמון
מלח
מעט דבש מעורבב עם מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל.

2. מגררים לקערה את העגבנייה והגבינה.

3. קוצצים את הבצל, השום והבזיליקום דק מאוד ומערבבים לתוך הקערה יחד עם רסק העגבניות והתבלינים.

4. מסדרים שתי טורטיות על תבנית גדולה, מחלקים את המלית בין שתיהן ומשטחים עד שהטורטיות מכוסות כמעט לגמרי. משאירים 1 ס"מ חשוף בשוליים.

5. מכסים בשתי טורטיות נוספות ובוזקים מעט דבש מהול במים.

6. מכניסים לתנור ל-3-4 דקות, עד שהגבינה נמסה.

7. מגישים מיד. חוזרים על הפעולה שוב, כמה שרוצים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קסדייה מקסיקנית

 >> בשבוע שעבר הכנו קציצות עוף ופטריות
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים
>> לכל המתכונים לחג