תירס הוא אחד המרכיבים הכי שכיחים במטבח שלי. למרות ערכו התזונתי הירוד, הוא אחד הירקות החביבים עליי וללא ספק אחד הקלים לעיבוד – לרוב כתוספת קלילה לתבשילים ורטבים, אבל לפעמים גם כמנה בפני עצמה. העיקרון בפשטידה שלהלן פשוט, וישים גם לגבי אפונה, ברוקולי ושאר הירקות במארזים הקפואים: שקית ירק, ביצים וקמח. אל תחששו להשליך אל התערובת גם גבינות, ירקות שורש פרוסים דק-דק, ומה לא, בעצם. ואגב, גם תירס מקופסה יעבוד.

פשטידת תירס במחבת (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פשטידה במחבת. עובד גם עם ירקות אחרים | צילום: עמרי אנדרס צורף

פשטידת תירס על המחבת

מחיר: 5 שקלים לתירס מקופסה, 17 לשקית תירס קפוא
זמן הכנה: 2 דקות הכנה, 15 דקות בישול

מצרכים:
חצי שקית תירס קפוא
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את התירס עם הביצים.
2. לאחר שכל גרגירי התירס מכוסים ביצים (מה שיזרז הפשרה, בהנחה שהם עוד קפואים), מוסיפים את הקמח וטורפים בזריזות עד שלא נשארים גושים. מתבלים.
3. מחממים מחבת בינונית עם שמן. ככל שהמחבת גדולה יותר הפשטידה שטוחה יותר ומרשימה פחות, וזמן הבישול מתקצר.
4.  מוודאים שכל המחבת מכוסה שמן (הטו את המחבת ימינה ושמאלה, כך התירס לא יידבק לדפנות) ומוסיפים את התערובת. מכוונים את הלהבה לאש בינונית/קטנה ומכסים את המחבת בנייר אלומיניום.
5. לאחר שבע דקות מסירים את נייר האלומיניום ובודקים שהביצים התבשלו. פורסים את הפשטידה לחצאים או רבעים בעזרת מרית, והופכים. אם רוצים לשמור על מראה הפשטידה השלמה ניתן להפוך את המחבת אל מחבת שנייה עם מעט שמן (בזהירות!).
6. לאחר שבע דקות נוספות מכבים את הלהבה ומגישים.