תרד הוא מסוגי העלים הטעימים ביותר שיעלו על צלחתכם, ויש לנו את ארז קומרובסקי שיוכיח את זה. על כל פנים, המנה הספציפית הזו, למרות הלוק הפשוט וקלילות ההכנה, הצליחה לגרוף מחמאות אפילו מאנשים שהיו בטוחים שהם שונאי תרד מושבעים.
פסטה עם תרד ועגבניות
מחיר: 16 שקל
זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה קטנה כלשהי (כמו פנה, או פוזילי ריגטה, או ריגטלי כמו בתמונה)
1 עגבנייה
50 גרם עלי תרד טריים (חצי מארז בערך)
20 גרם חמאה מלוחה
מים לבישול הפסטה
1 שן שום
גבינה צהובה לפי הטעם
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול מים עם קורט מלח.
2. בינתיים שוטפים את עלי התרד ומסירים את הגבעולים.
3. מחממים מחבת בינונית עם חמאה.
4. פורסים את שיני השום דק ומוסיפים למחבת, ביחד עם עלי התרד השלמים (הכמות הענקית של התרד תהפוך במהרה לעיסה מקווצ'צ'ת וקטנה, זה בסדר).
5. מכניסים את הפסטה לסיר עם המים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
6. לקראת סיום הבישול מוציאים כרבע כוס מים מהפסטה, ומוסיפים בהדרגה למחבת עם התרד.
7. קוצצים את העגבנייה לקוביות קטנות, מוסיפים לרוטב לדקה אחת של בישול על אש גבוהה, ומורידים האש.
8. מסדרים את הפסטה על צלחת, מוסיפים את הרוטב ומגררים גבינה.