ילדים מתים עליהן, ואי אפשר להאשים אותם – עם התיבול הנכון הקציצות האלה הן אחד הדברים היותר טובים שיכולים לקרות לארוחת הערב שלכם.

קציצות עוף ופטריות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
קציצות עוף ופטריות. אפשר גם בלי הרוטב | צילום: עמרי אנדרס צורף

קציצות עוף ופטריות

המרכיבים:
1 חזה עוף קצוץ דק, או 300 גר' עוף טחון
1/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל לבן
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1 פרוסת לחם
4 פטריות שמפיניון גדולות
1 ביצה בינונית
שמן לטיגון

לרוטב:
חופן עלי בזיליקום טריים או 3 קוביות בזיליקום קפואות של דורות
1 כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את המים, הלימון והתבלינים. חותכים את פרוסת הלחם לקוביות קטנות ומספיגים בתוך המים.

2. קוצצים את הפטריות דק ומערבבים עם העוף והלחם המושרה.

3. טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת

4. קורצים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומטגנים 2-3 דקות מכל צד (ניתן גם לאפות 7 דקות מכל צד).

5. טוחנים יחד את מרכיבי הרוטב, ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות עוף ופטריות
>> בשבוע שעבר הכנו סאטה עוף מהיר
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות