השבוע נתקלתי באתגר קולינרי לא פשוט – לארח חולה צליאק לארוחת ערב. וכאילו לא די בכך, אותו אדם גם רגיש ללקטוז. לאחר בהייה ממושכת במקרר החלטתי ללכת על בטוח ולהכין מוקפץ עם טופו – שאותו הקדמת והשריתי ביין לבן. התוצאה: מנה מפתיעה שאמנם לוקחת קצת תכנון מראש (דקה וחצי ביום שלפני), אבל שווה בטירוף.

ירקות מוקפצים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מוקפץ עם טוויסט | צילום: עמרי אנדרס צורף

ירקות מוקפצים עם טופו

מחיר: 18-19 שקלים
זמן הכנה: דקה וחצי יום קודם + 10 דקות

המצרכים:
100 גרם טופו
1 גזר
1 פלפל אדום
2 גבעולי בצל ירוק
3 פטריות שמפיניון
קורט שומשום
1 שן שום
שמן קנולה
שמן שומשום
רוטב סויה
מלח ופלפל
2-3 כפות יין – לבן או אדום, תלוי מה יש בבית

אופן ההכנה:

1. בערב לפני: חותכים את הטופו לקוביות ומשרים ביין.

2. ביום ההכנה: פורסים את השום ומקפיצים בשמן קנולה בווק. קוצצים את הגזר והפלפל לגפרורים.

3. מוסיפים את הגזר והפלפל לווק, מקפיצים 3 דקות.

4. פורסים את הפטריות והבצל ומוסיפים יחד עם הטופו לווק. מתבלים בשמן שומשום, סויה, מלח ופלפל ומקפיצים עוד 2-3 דקות.

5. מפזרים מעט שומשום ומגישים חם.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות מוקפצים עם טופו

 >> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות