1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב, עד שנוצר בצק פסטה נוח. עוטפים את הבצק בפלסטיק כדי שלא יתייבש ומקררים חצי שעה במקרר.
2 מכניסים לסיר את כל מרכיבי הציר ומכסים במים עד חצי מעל המרכיבים. מבשלים עד שהבשר רך, מוציאים אותו ומקררים. את הציר מסננים ושומרים בצד, מהבשר יוצרים "חוטים" דקיקים או חותכים לחתיכות קטנות.
3 מטגנים את הבצל, הכרשה והבצל הירוק עד שהבצל שקוף. מוסיפים את כל יתר הירקות ואת הצלפים וממשיכים לטגן, עד שהירקות רכים. מתבלים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים את הבשר (החתוך דק-דק), את התבלינים ואת שאר מרכיבי המילוי, מבשלים 30 דקות ומקררים.
4 מחלקים את הבצק ל-3 מרדדים כל חלק לחוד בעזרת מכונה לרידוד פסטה לעלה דק (בהתחלה 3 פעמים על מס' 1, מקפלים כל פעם את הבצק לחצי ומכניסים חזרה למכשיר. אחר כך מעבירים כל פעם על מספר עולה עד שמגיעים ל-5 ואז מתקבל בצק ארוך). חותכים למלבנים באורך כ-8 ס"מ על רוחב כ-6 ס"מ.
5 ממלאים במילוי הבשר: מניחים כפית מהמילוי בתחתית-אמצע המלבן, בחלק העליון שלו מרטיבים במים לכל האורך וסוגרים את הבצק בצורה של סוכרייה. (חשוב להשאיר קצת מהירקות המטוגנים להרכבת המנה).מרתיחים סיר עם מים, מלח ו-2 כפות מהציר. מעבירים את סוכריות הפסטה לסיר ומבשלים עד שהן צפות (חשוב לא להכניס הרבה מהן בבת אחת).
6 מרתיחים בסיר את הציר שנותר עם 1/4 כוס יין לבן עד לצמצום קל. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצלחת 5 סוכריות פסטה, מוסיפים מהירקות המטוגנים, יוצקים מהרוטב ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!