1 בסיר מטגנים בשמן זית ומעט חמאה את השאלוט הקצוצים. מוסיפים את האורז העגול, מטגנים ומוסיפים יין לבן.
2 אופים בתנור כנפי עוף באבקת חלב במשך 15 דקות. מוסיפים לציר העוף. מוסיפים מעט מהציר לסיר הריזוטו ובוחשים.
3 במקביל, מטגנים במחבת בצל קצוץ דק עם ארטישוק קצוץ דק ופרסה קצוצה. ממשיכים להוסיף ציר לאט ולא מפסיקים לבחוש כעשרים דקות עד שהריזוטו נעשה אל דנטה. מוסיפים את הארטישוק והכרשה עם מעט חמאה ופרמזן, מלח, פלפל ואת האפונה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.