המצרכים (4 מנות):לפסטה
למרק
לעיטור
אופן ההכנה:הפסטה: 1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, שמן זית, מלח ועגבניות מיובשות. מערבלים. 2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר. 3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים. 4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה דק וארוך. 5 חותכים למלבנים קטנים בגודל של 4 על 2 ס"מ. 6 בעזרת האצבעות מקרבים בין שני החלקים הקצרים של המלבן ובכך יוצרים מעין פרפר / פפיון. 7 מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה מקומח עד ליבוש הפסטה. 8 מבשלים לדרגת "אל דנטה" במרק או במים רותחים עם מלח למשך 4-6 דקות. המרק: 1 מעבדים במעבד מזון את בשר העגבניות המפולט, השום ועלי האורגנו לתערובת סמיכה ומלאה בחתיכות. 2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים גזר, סלרי ואת הבצלים הקטנטנים ומקפיצים כ-2-3 דקות. 3 מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. 4 מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את תערובת העגבניות ומרתיחים 6 דקות. 5 מוסיפים את פרפרי הפסטה העגבניות המיובשות, שעועית ירוקה/אפונה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות. הגשה: לצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בעגבניות אפויות ועלי אורגנו טריים, מגישים מייד.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |