1 מתחילים עם הבסיס: מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח.
2 משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש.
3 מכינים את הגבינה האפויה: ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים).
4 בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב.
5 משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא.
6 מכינים את מוס הערמונים: מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב.
7 טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר.
8 מכינים קצפת: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.
9 ממשיכים להכנת מקלות שוקולד: ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר.
10 מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה.
11 טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות.
12 טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר.
להרכבת העוגה:
1 מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה.
2 מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת.
3 משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
4 בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ.
5 שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה.
6 קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
>> לכל המתכונים לשבועות