1 במיה: מטגנים את הבמיה במחבת מעל להבה גבוהה עם שמן הזית, השום והארטישוק, כ-5 דקות, עד ריכוך. אחרי 2 דקות של טיגון מוציאים חופן קטן מהבמיות ושומרים בצד לרוטב.
2 מרק: מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את עגבניות השרי למיניהן שלמות ל-4 דקות ביחד עם השום, הפלפל החריף והבצל. מוסיפים את העגבניות המגוררות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. מדי פעם מערבבים כדי לא ישרף. מוסיפים כוס וחצי של ציר עוף ואת כל תכולת המחבת עם הבמיות. ממליחים ונותנים לזה להתבשל על אש בינונית 10 דקות עד שהעגבניות מתבשלות אבל נשארות שלמות ויפות. מתבלים במלח ופלפל.
3 לרוטב הירוק: שמים בבלנדר את כל המצרכים ואת הבמיות שהוצאו מהטיגון וחיכו בצד. טוחנים לממרח חלק. מסננים דרך מסננת צפופה ומתבלים במלח ופלפל.
4 ללבבות: מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הלבבות שן שום אחת (רק בשביל הטעם) ומטגנים 5-7 דקות אגב ערבוב, עד שהלבבות הזהיבו והתבשלו לחלוטין. מתבלים במלח ופלפל. כשהלבבות חמימים משפדים אותם על שיפודים, בין לב ללב שמים עלה בזיליקום.
5 קולים את הצנוברים במחבת כדקה וחצי או עד הזהבה בשמן קנולה ושומן עוף. מקפידים לערבב לבל ישרפו.
6 להגשה: מערבבים כף של לבנה עיזים ביחד עם רבע כף של ממרח תמרים. שמים מרק ומעל המרק שמים כף מהרוטב הירוק. במרכז הרוטב שמים מעט מהלבנה עם התמרים. מקשטים עם צנוברים זהובים ומזלפים קצת מהשמן של הצנוברים וקצת שמן זית.
7 סוחטים מעל הלבבות מיץ לימון. מניחים את השיפוד של הלבבות מעל המרק.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.