אין תמונה
העוגה של פילסברי. רק להוסיף ציפוי
תערובת לעוגה כשל"פ, פילסברי

לאור השדרוגים שהוא עבר בשנים האחרונות, בישול עם מוצרי אינסטנט כבר מזמן הפסיק להיות מילה גסה. זאת הסיבה ששמתי נפשי בכפי והסכמתי לנסות את עוגת השוקולד לפסח של פילסברי – ואמנם, העוגה קצרה שבחים מכל מי שטעם.

אני בחרתי להכין אותה בגרסה היותר מפנקת, והחלפתי שמן בחמאה ומים בחלב. עם כל הסקפטיות, העוגה תפחה יפה מאוד ונראתה אטרקטיבית במיוחד. גם הטעם היה אחלה, ואין אחד שחשד שהעוגה הזאת הייתה לפני זה אבקה, ועוד כשרה לפסח. רוצים להשקיע ממש? הכינו לה ציפוי שוקולד, ואתם מסודרים.

שורה תחתונה: וואללה, טעים.

מחיר: 13-15 שקל.

אין תמונה
קראנץ' רולס נוגט. תביאו עוד
קורנפלקס קראנץ' רולס כשל"פ

קורנפלקס הוא דרך נפלאה לפתוח בוקר. או לסיים צהריים. או לנשנש בשעת בין ערביים. מה שלא יהיה, הוא עדיף על כל החטיפים המטוגנים ועתירי הקלוריות למיניהם. אבל מה לעזאזל עושים בפסח? מנשנשים מצה? אז זהו, שהשנה נסטלה השיקו את "קראנץ' רולס נוגט", דגני בוקר כשרים לאוכלי קטניות. מדובר בדגנים בצורת גלילים מוארכים הממולאים בקרם נוגט. במילה אחת: טעים. בקצת יותר: אתה לא מרגיש שעשו לך שעטנז במיוחד לפסח. ייתכן שזה המילוי שעושה גם את העטיפה מוצלחת, אבל בפועל, נשנשנתי בהנאה כל היום.

שורה תחתונה: יופי של נשנוש.

מחיר: 20 שקל ל-370 גרם.

אין תמונה
אנרג'י לפסח. טעים כמו הרגיל
חטיף אנרג'י שייפ עפ מיקס אגוזים ושוקולד כשל"פ

אני מחבבת את חטיפי האנרגיה של אנרג'י ביום חול, ועל כן שמחתי לנסות את הגרסה הכשרה לפסח שלהם. פגשתי חטיף זהה לחלוטין לזה שהכרתי, והופעתן של המילים "כשר לפסח" רק על גב האריזה החיצונית, ולא על גב כל חטיף וחטיף, גרמה לי לתהות אם יש בכלל הבדל. בדיקה יסודית יותר גילתה לי שהדגנים במוצר שאותו אני צורכת בראש השנה, בפורים ובל"ג בעומר מבוססים על חיטה, ואילו הדגנים של הגרסה הפסחית חסרים אותה. מילה שלי – אין שום הבדל בטעם, ואפשר להמשיך ליהנות מהחטיף כבכל הלילות.

שורה תחתונה: טעים בדיוק כמו המקור, רק בלי חיטה.

מחיר: 17.90 שקלים לשישה חטיפים.

אין תמונה
קורנפלקס תלמה. אוהבים את המקור? תאהבו גם את זה
קורנפלקס של תלמה כשל"פ

השוני העיקרי שבו הבחנתי עת גרסתי בשיניי את הקורנפלקס הכשר לפסח היה צבעו המוזר. הגרסה הכשרה לקתה בכתימות עזה ואפילו מטרידה, אבל מסתבר שהרבנות דורשת שינוי בצבע המוצר כדי להבדילו ממקבילו הלא כשר – וזה ההסבר לצבע הכתום, שמושג על ידי – שימו לב – שימוש בפפריקה. פרט לצבע הרכב המוצרים דומה, וההבדל העיקרי הוא שהדגנים הכשרים אינם מכילים תמצית לתת (גלוטן). הטעם? לא משהו לדעתי, אבל כנראה שהייתי מרגישה כך גם לגבי המקור.

שורה תחתונה: לא שונה מהגרסה הלא כשרה, גם בהיותו מוצר לא מאוד מוצלח.

מחיר: 21 שקלים ל-500 גרם.

+++++++++++++

גם הקונדיטוריות משיקות לקראת החג אין ספור מוצרים כשרים לפסח, ומנסות לעקוף את הצורך בקמח בשלל דרכים. אנחנו אהבנו במיוחד את עוגת הפרג-שוקולד-קוקוס של טאטי, אותה המשכנו לאכול בעקביות יום אחר יום – מבלי שטעמה נפגע גם לאחר יותר משבוע. מסתבר שהקראנצ'יות של הפרג והקוקוס מתחברת טוב לשוקולד, ובכלל, מדובר בעוגה פשוטה מוצלחת שלא מנסה להיות שום דבר יותר וחוץ מכזו (47 שקלים).

עוגת פרג וקוקוס של טאטי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
עוגת פרג וקוקוס. לא מפסיקה להיות טעימה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

עוד הצטיינה עוגת הבוואריה שוקולד של רולדין, שחזיתה הלבנה לא הסגירה את תוכה השוקולדי. עוגה חגיגית מאוד, עשירה וכיפית, שהטעם ה"פסחי" והמוכר של האגוזים פחות מורגש בה (150 שקלים). ובשביל להתפנק עם עוגת השוקולד החמה של ביסקוטי לא צריך לחכות לפסח, אבל גם החג הזה היא נשמרה איכותית, עם טעם חזק ומרקם מעולה (18-138 שקלים).

>> יש לנו מתכון ללחמניות פסח טעימות באמת!

>> ההמלצות שלנו לארוחת החג: עיקריות, תוספות וקינוחים