אוכל
שף עזרא קדם

שף עזרא קדם נולד ב-1965 למשפחה ירושלמית שורשית, שם גילה את אהבתו לבישול העיראקי של אמו וסבתו. מאוחר יותר למד בישול בארצות הברית, וכשחזר לארץ עבד במשך שנתיים במסעדת "קרן" של השף חיים כהן. קדם אחראי על רבים מהמושגים והצירופים הקולינריים שהתפתחו בישראל בעשור האחרון. במרכז אמנותו עומדת יכולתו להציב את חומרי הגלם המקומיים והפשוטים במרכז הבמה ולהביאם לדרגה של אוכל עילי. ב-1995, ביום ההולדת ה-30 שלו, פתח קדם, ביחד עם תמר בליי, את מסעדת "ארקדיה" שנחשבת לאחת המסעדות המובילות בארץ, ובה הוא משכלל את שפתו הקולינרית הייחודית.