המצרכים (20 מנות):לקראמבל:
לגלידת עוגת גבינה (ללא מכונה):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים בקערה את כל חומרי הקראמבל, ובוחשים בכף עד לקבלת בצק אחיד. 2 על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מפוררים את הבצק באמצעות פומפייה גסה (או בעזרת הידיים). אופים כ-12 עד 14 דקות עד להשחמה קלה ומצננים. 3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת והחלב המרוכז במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה ומערבבים אותה לתוך תערובת השמנת והחלב המרוכז בתנועות קיפול. 4 מפזרים מחצית מהקראמבל בתחתית תבנית מרובעת (20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה ומהדקים מעט לשכבה ישרה. במידת הצורך, מפוררים או קוצצים קודם בסכין את גושי הפירורים שנצמדו במהלך האפייה. יוצקים על הפירורים את מלית הגבינה, מפזרים את יתר הקראמבל מעל ומהדקים קלות. מעבירים להקפאה ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה שלם להתייצבות מלאה. 5 פורסים לקוביות בגודל הרצוי ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני שאוכלים. *הקוביות נשמרות בקופסה אטומה במקפיא שבוע וחצי לפחות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |