פרקליטות המדינה, בשמם של משרדי הבריאות והאוצר, הגישה בצהריים בקשה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים - להוציא צווי מניעה להתפטרות הרופאים המתמחים, שאמורים לנקוט בצעד המחאה יוצא הדופן ביום ראשון הקרוב.
"הרופאים המתמחים עלולים להביא לפגישה קשה בציבור החולים, בהמשך לסבל הרב שנגרם כבר לציבור החולים בעטיה של שביתה ארוכת ימים אשר הסתיימה לפני מספר ימים בלבד", נכתב בבקשה.
עוד נכתב, "הגשת 'מכתבי התפטרות' קולקטיביים כאמצעי לחץ, הינו צעד ארגוני בלתי לגיטימי ביחסי עבודה קיבוציים ולמעשה חותר תחת משפט העבודה הקיבוצי... פעולות מעין אילו יהפכו את סמכותם של בית הדין לעבודה בענייני שביתות לאות מתה".
בנוסף טוענים בפרקליטות כי דרישותיהם של המתמחים חסרות שחר מפני שרובן כבר מולאו בהסדר אליו הגיעה ההסתדרות הרפואית עם נציגי משרדי האוצר והבריאות. לדבריהם, מכתבי ההתפטרות אינם תקפים חוקית - כי הם הופקדו על ידי צד שלישי והם לא "בעלי תוקף".
רופא בכיר: "ההסתדרות בגדה בנו"
המתמחים המורדים קיבלו היום לראשונה רוח גבית מעמיתיהם הבכירים. בשיחה עם ערוץ החדשות אמר היום פרופ' יהודה אולמן, ראש המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם שבחיפה, כי ההסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית למדינה הוא "לא טוב". את החתימה על ההסכם כינה פרופ' אולמן "בגידה". "אנחנו והציבור מאוד מבינים את המתמחים ותומכים בהם", אמר הרופא הבכיר. "מי שלא תומך ומבין זה ראשי הארגון שהיו אמורים לייצג, אבל בגדו בנו. אמרנו להם לעצור והזהרנו כי ההסכם הזה הולך למקום לא טוב, אבל הם לא הקשיבו לנו".
"אני מאוד מקווה שיפעלו לשינוי ההסכם, כי זה הפתרון לשורש הבעיה", הוסיף פרופ' אולמן. "אני בהחלט יכול להבין את המתמחים. הם לא כמונו, דור הוותיקים שחשב שהוא צריך להיות עבד של המערכת, בלי לחשוב על שכר. הם רוצים לחיות את חייהם ובצורה סבירה. כמו שכל עובד זכאי לעבוד שמונה שעות ביום ולהרוויח שכר סביר, כך גם הם רוצים. לכם אנחנו לא כועסים ולא מתעמרים בהם, אלא מגבים אותם".
המנהל הבכיר קרא למשרד האוצר ולהסתדרות הרפואית לשנות את פרטי ההסכם, בטרם יהיה מאוחר מדי. "יש לתת פתרון שורשי לבעיה", אמר. "ניתן לעשות הכל כל עוד ההסכם טרם נרשם ברשומות".