המתמחים המורדים מקבלים לראשונה רוח גבית מעמיתיהם הבכירים: בשיחה עם ערוץ החדשות אמר היום פרופ' יהודה אולמן, ראש המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם שבחיפה, כי ההסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית למדינה הוא לא טוב. את החתימה על ההסכם כינה פרופ' אולמן "בגידה".
"אנחנו והציבור מאוד מבינים את המתמחים ותומכים בהם", אמר הרופא הבכיר. "מי שלא תומך ומבין זה ראשי הארגון שהיו אמורים לייצג, אבל בגדו בנו. אמרנו להם לעצור והזהרנו כי ההסכם הזה הולך למקום לא טוב, אבל הם לא הקשיבו לנו".
"אני מאוד מקווה שיפעלו לשינוי ההסכם, כי זה הפתרון לשורש הבעיה", הוסיף פרופ' אולמן. "אני בהחלט יכול להבין את המתמחים. הם לא כמונו, דור הוותיקים שחשב שהוא צריך להיות עבד של המערכת, בלי לחשוב על שכר. הם רוצים לחיות את חייהם ובצורה סבירה. כמו שכל עובד זכאי לעבוד שמונה שעות ביום ולהרוויח שכר סביר, כך גם הם רוצים. לכם אנחנו לא כועסים ולא מתעמרים בהם, אלא מגבים אותם".
המנהל הבכיר קרא למשרד האוצר ולהסתדרות הרפואית לשנות את פרטי ההסכם, בטרם יהיה מאוחר מדי. "יש לתת פתרון שורשי לבעיה", אמר. "ניתן לעשות הכל כל עוד ההסכם טרם נרשם ברשומות".
הנחיות משרד הבריאות: "אין חופשות"
במהלך הראיון התייחס פרופ' אולמן גם להיערכות של בתי החולים לעזיבת המתמחים, החל מיום ראשון הקרוב. "למרות ההיערכות של משרד הבריאות, היא מלאה בקעים, כי מחלקות שלמות לא תוכלנה לתפקד", אמר מנהל המחלקה. "גם אם המומחה יישאר בתורנות, הוא לא יוכל לתפקד למחרת והמחלקה תיסגר. ננסה שזה ישפיע כמה שפחות על החולים. מי שאפשר לשחרר, נשחרר, ומי שאפשר לא לקבל, נעביר הלאה לבתי חולים אחרים".
משרד הבריאות פרסם אתמול הנחיות למנהלי בתי החולים ברחבי הארץ בנוגע להתמודדות עם נטישה אפשרית של מתמחים את עבודתם, זאת על רקע מחאתם נגד ההסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית למדינה. הצעד הבולט עליו הורה ד"ר חזי לוי, ראש מינהל הרפואה במשרד, הוא ביטול גורף של חופשות הרופאים באופן מידי.
על פי חוות דעת משפטית שהוכנה לבקשת המשרד, מאחר שנחתם הסכם בין ההסתדרות הרפואית למדינה, הרי שמכתבי ההתפטרות ששלחו המתמחים מבוטלים ואינם צפויים להיכנס לתוקפם ביום ראשון הקרוב, 4 בספטמבר.
עם זאת, במשרד הבריאות ובבתי החולים חוששים כי למרות חוות הדעת המשפטית, מתכוונים המתמחים "למרוד" ולא להופיע למקום עבודתם החל מיום ראשון, כפי שהודיעו בימים האחרונים. לצורך כך, גובשו שורה של הנחיות למנהלי בתי החולים כדי למנוע את הפגיעה בחולים.