האיחוד האירופי: בשר סוס נמצא ב-5 אחוזים מבשר הבקר שנמכר באירופה
פרשת בשר הסוסים: אחרי שלושה חודשים של בדיקות פרסמה נציבות האיחוד האירופי לבריאות וצרכנות את התוצאות. מתוך 4144 דגימות בשר אקראיות ברחבי אירופה, 193 נתגלו כמכילות בשר סוס. "מדובר בהונאה ולא בעניין של בריאות הציבור", נמסר מהנציבות
מערכת העולם עכשיו | העולם עכשיו
| פורסם
17/04/13 07:00
DNA של בשר סוסים התגלה ב-5 אחוזים ממוצרי בשר בקר שנבדקו באופן אקראי ברחבי אירופה, כך מסרה הנציבות האירופית. חומר אנטי דלקתי נמצא בחצי אחוז מבשר הסוסים. בסה"כ נבדקו 4144 דגימות בשר בקר וב-193 נתגלה בשר סוס.
עם זאת הדגישו במנהל המזון האירופי שמדובר ב"הונאת מזון ולא בעניין בריאותי". תכנית הבדיקות שנמשכה שלושה חודשים קיבלה אישור מ-27 חברות באיחוד האירופי, זאת אחרי התפוצצות הפרשה, וגילוי בשר סוסים בחבילות לזניה קפואות.
טוניו ברוג, נציב האיחוד האירופי לבריאות וצרכנות אמר: "חשוב להחזיר את אמון הציבור והצרכהים בספקים ויצרני המזון. זה חלק חשוב מהכלכלה האירופית".