סוף לחצאיות בדרום קוריאה?
"חוק חשיפת היתר" שנכנס לתוקפו בדרום קוריאה מעורר סערה, בציבור ובתקשורת מביעים חשש מצנוזרה קיצונית שתחזיר את המדינה לתקופות חשוכות בעברה
התקשורת בדרום קוריאה סוערת בעקבות "חוק חשיפת היתר" שנכנס לתוקפו ב- 22 במרץ, שאמור להגביל, בין השאר, את אורך החצאיות וסגנון הלבוש של הקוריאנים, ומכנה את המהלך "צעד משמעותי לכיוון צנזורה קיצונית".
על פי החוק החדש, שאושר בתחילת החודש בישיבת הקבינט הראשונה של הנשיא פרק ג'ון הי, אנשים הלבושים בצורה חושפנית עלולים להקנס על "חשיפת יתר בציבור", בסכום של עד 50,000 וואן קוריאני, המקביל 165 שקלים.
קצר מדי? | צילום: Julien M. Hekimian, GettyImages ILתחום האופנה הקוריאנית מושפעת לאחרונה רבות מהמראה "נטול המכנסיים", ונשים רבות זנחו את המכנסיים והחצאיות לטובת גרביונים, טייץ, ומיקרו-חצאיות מזעריות. לבוש חושפני משמש כ"מדים" הכמעט רשמיים של להקות הפופ הנשיות בקוריאה, וקליפים רבים הוגבלו לאחרונה לצפיה מעל גיל 19 בלבד.
אמנים וסלבריטאים מקומיים הידועים בתדמיתם הסקסית התייחסו בחשש לחוק ברשתות החברתיות, וגם בקרב חברי האופוזיציה גוברת הביקורת על החוק, שלטענתם מזכיר ימים חשוכים יותר בדרום קוריאה. בשנות ה-70 הוציא הנשיא הקודם פארק צ'ונג הי (אביו של הנשיא הנוכחי) שורה של הגבלות מחמירות, שבין השאר אסרו על תספורות מסויומות והקפידו על אורך חצאית מינימלי.
במשטרה וברשויות מצהירים כי הביקורת יצא מפרופורציה ונובעת מהבנה שגויה של החוק, שאינו נוגע כלל לאופנה או אורך החצאית, ונועד למקרים קיצוניים של התערטלות או התנהגות בלתי הולמת בציבור. "הידיעות על כך שנפקח על לבוש האזרחים שגויות לחלוטין", אמר מפקח המשטרה הלאומית, קו ג'ון-הו.
מהרשויות נמסר כי הם מתכננים להעלות את המודעות בנוגע לחוק החדש ומטרותיו האמיתיות, ונראה כי כי הדרום קוריאנים יכולים להוריד את רמת הכוננות ולהמשיך להתלבש (או לא) בחופשיות - לא נאה שפקחי משטרה יעברו עם סרגלים כדי למדוד את אורך החצאיות במועדוני הלילה.