ראש ממשלת אוסטרליה מתנצלת בפני נשים שנכפו למסור את ילידיהן לאימוץ
ממצאי ועדת חקירה שהוקמה באוסטרליה העלו כי במשך עשורים כפתה ממשלת אוסטרליה על אימהות לא נשואות למסור את ילדיהן כדי שזוגות נשואים יוכלו לאמצם
ראש ממשלת אוסטרליה, ג'וליה גילארד, מסרה מעל בימת הפרלמנט התנצלות רשמית והיסטורית לאלפי נשים שנכפו למסור את ילדיהן. במשך עשורים כפתה ממשלת אוסטרליה על נשים לא נשואות שנכנסו להיריון למסור את ילדיהן לידי זרים. יותר מ-800 אנשים היו נוכחים במעמד ההתנצלות בפרלמנט והגיבו בבכי ובתרועות.
"היום הפרלמנט בשם אזרחי אוסטרליה לוקח אחריות ומתנצל על המדיניות הממשלתית שהפרידה בכוח אימהות מילדיהן וגרמה למורשת של סבל וצער", אמרה גילארד והוסיפה כי, "אנו מגנים את המדיניות המבישה שמנעה מכן האימהות את זכותם הבסיסית לגדל את ילדיכן".
גילארד הכריזה כי מקדישה תקציב של 5 מיליון דולר אוסטרלי ליצירת מנגנון שיתמוך במשפחות שנפגעו מהמדיניות ולהביא לאיחודן. ההתנצלות הרשמית נבעה מהמלצה של ועדת חקירה שהוקמה לבדיקת ההשפעות של המדיניות השמרנית והפושעת. מממצאי ועדת החקירה עולה כי החל ממלחמת העולם השנייה ועד לשנות השמונים המוקדמות, ממשלת אוסטרליה כפתה על אימהות לא נשואות למסור את ילדיהן כדי שזוגות נשואים יוכלו לאמצם.
ועדת החקירה החלה לחקור את חלקה של ממשלת אוסטרליה בכפיית אימוצי ילדים בשנת 2010. ועדת החקירה מצאה כי שהממשל הפדרלי כפה את מדיניות האימוץ לאחר שכשל ביצירת מערכת תמיכה סוציאלית לאימהות לא נשואות, שבזמנו לא היו זכאיות לדמי הרווחה ומזונות שקיבלו אלמנות או גרושות.
בשנת 1972 הגיע מדיניות האימוץ בכפייה לשיאה, כאשר באותה שנה אומצו מעל לעשרת אלפים תינוקות שנגזלו מאימהותיהם. המדיניות פסקה בשנות השמונים עם אישורן בחקיקה של הפלות ואמצעי מניעה ועדת החקירה לא הצליחה לקבוע מה המספר המדויק של הילדים שנמסרו לאימוץ תחת כפייה, אך מעריכה כי מדובר בעשרות אלפי ילדים.