עמותות פולניות העוסקות בסיוע לנשים לבצע הפלות מדווחות על מאות פניות של פליטות אוקראיניות מאז תחילת המלחמה: "מתקשרות אל קווי הסיוע שלנו בין 5-10 נשים ביום", מספרת פעילה העובדת באחד מהארגונים.
למרבה האירוניה, פולין היא אחת מהמדינות עם חוקי ההפלות המגבילים ביותר באירופה: נשים מורשות לבצע הפלות בפולין רק אם נאנסו או אם ההיריון מסכן את חייהן, וגם נשים שלעוברים שלהן נמצאו פגמים חמורים לא מאושרות לעבור הפלה במדינה. נשים פולניות רבות נהגו לעבור את הגבול עם אוקראינה כדי לבצע הפלות, כיוון ששם הן חוקיות במהלך 12 השבועות הראשונים להיריון. גם בשבועות מתקדמים יותר יכלו נשים באוקראינה לקבל אישורים להפלה מסיבות שונות, רפואיות או נפשיות. אבל כעת, כשהפכו פתאם לפליטות חסרות כל, יתכן שגם נשים שנמצאות בהיריון שהיה רצוי במקור – מבקשות לסיים אותו, כדי להימנע מלהביא למציאות הקשה החדשה שלהן תינוק.
"במהלך המלחמה נשים בהיריון מצאו את עצמן במצב שבו הם איבדו את בתיהן ונאלצו לברוח", אמרה נציגת אחד הארגונים ל-VICE, "זו מציאות קשה מאוד להיות בה בהריון, ולכן הגיוני שהן פונות אלינו. מיד כשהתחילה המלחמה הפעילים שלנו תרגמו לאוקראינית את כל המידע הנוגע להשגת הפלות והגלולה שאחרי. הן פונות אלינו בהמוניהן".
גניקולוגים ורופאים פולניים מתנדבים דרך הארגונים ומציעים קו סיוע טלפוני כמו גם עזרה במרשמים לקבלת אמצעי מניעה והגלולה שאחרי, שיקרה מאוד בפולין ודורשת מרשת מרופא.