צוות מקצועי שהוקם בצה"ל קבע כי לראשונה נשים תוכלנה לשרת כלוחמות ביחידת החילוץ 669 של חיל האוויר, ביחידת ההנדסה למשימות מיוחדות (יהל"ם) ובמחלקות הניוד של חטיבות החי"ר. אלא שתנאי הקבלה שהוצבו להן ליחידות העילית גבוהים מאוד, ויש שיגידו אפילו בלתי סבירים: משקל מינימום 78 ק"ג, גובה מינימום 1.66 ובנוסף יהיה על הנשים המתמיינות ליחידות אלה לבצע עשר עליות מתח וריצת 3,000 בפחות מ-14:50 דקות.
תנאי הקבלה עוררו ביקורת גדולה גם מצד חברי הפאנל ב"חדשות הבוקר". "מה שהרמטכ"ל עושה זה סיבוב יחסי ציבור זול. זו אחיזת עיניים, התנאים שהוצבו בלתי אפשריים", טען חיים לוינסון, "כל מי שטיפה מבין בספורט ובכושר גופני יודע שאישה במשקל 78 ק"ג צריכה להיות מאוד חזקה ועם מבנה גוף מאוד ייחודי. הדרישות סותרות. גם לעשות 10 מתח וגם לרוץ שלושה קילומטרים ב-14:50, זאת אומרת בקצב של 4.52 לקילומטר - זה לא אפשרי. צריך להנמיך את דרישות המשקל. יגידו שהן צריכות לסחוב על עצמן משקל מסויים - אבל מה עושים לוחמים בנים שהם קצת יותר קטנים? מסתדרים".
"לא צריך להנמיך את הדרישה למשקל, לא צריכה להיות בכלל דרישה למשקל", מעיין אדם תיקנה, "אלה תנאים מחמירים, הזויים, משונים וחסרי כל טעם ותכלית. זה מעצים את תחושת האפליה, מגביל את הנשים וזה נורא מוזר. גבר שרוצה להתמיין ליחידה נדרש לעשות מבחנים ומסלולים. עברת - אתה בפנים. זה כל מה שאני ואישה בגיל גיוס מבקשות. תנו לנשים את אותו המבחן והסירו את המגבלות. זה לא משנה איך אני נראית ומה הגובה והמשקל שלי. אם עברתי, סלמתק - למה אני צריכה להיות בגובה ומשקל כזה או אחר? בטיס לא יותר קשה גופנית, לעמוד בתנאי טיסה ובמבחנים הקשים? הנשים הטייסות נמצאות היום בחזית. צריך להסיר את כל המגבלות ולעשות את אותו המבחן לשני המינים".
סגן השר לשירותי דת, מתן כהנא, הביע התנגדות נחרצת לשילוב נשים ביחידות לוחמות מטעמי דת: "אחת כזאת זה בסדר, שתיים, ארבע - אבל השאלה אם בשביל אותן שתיים או ארבע שיכולות לשרוד את האירוע הפיזי המאוד קשה הזה, אתה מרסק ציבור שלם של אנשים שיש להם בעיה הלכתית אמיתית לשרת את השירות הזה?".
גם העיתונאי יהודה שלזינגר התייחס לכך. "צריך להפריד בין העניין המקצועי לערכי. בעניין המקצועי, גם בספורט יש כדורעף נשים וכדורעף גברים, כדורסל נשים וכדורסל גברים. היכולות הן לא אותן היכולות, אין מה לעשות. וצריך לעשות איזושהי התחשבות עם החיילים היותר שמרניים ודתיים".