צעירה כבת 23 מרחובות, שהגישה תלונה במשטרה על אונס בזמן טיול בסיני, קיבלה אזהרה על כך שהפרה בידוד - בעת שהותה בבית החולים. הסיפור התרחש לפני כשלושה שבועות, אז נסעו נעמה ונועה (שמות בדויים) לסיני, שם ביקשו לעבור קורס צלילה. "לקחנו מדריך צלילה ממקום בטוח ומוכר", מספרת נעמה, חברתה של המתלוננת, בראיון ל-mako, "באיזשהו שלב כשנכנסנו למים המדריכים ביקשו שנתפצל והסכמנו. כשיצאנו נועה אמרה לי שהמדריך אנס אותה. היא סיפרה לי שהייתה חדירה וראיתי שהיא מדממת, כאב לה בטירוף. היא אמרה שהיא ניסתה להילחם ולהשתחרר אבל הוא היה אגרסיבי וחזק. כשראיתי אותה אמרתי לה שנלך משם. פחדתי שיפגעו גם בי".
כשהגיעו לבית המלון, התקשרו השתיים לאמה של נעמה. "נועה היא עולה חדשה והיא לא כל כך ידעה איך להתנהל במקרים כאלה, אז הן התקשרו אליי", מספרת רחל (שם בדוי), "מיד התקשרתי למשטרה. שאלו אותי כמה שאלות ואמרו לי שזה בטיפול של משרד החוץ. הם גם המליצו שהבנות יעברו מלון כי המדריכים יודעים איפה הן נמצאות".
כבר באותו הלילה שינו השתיים מיקום ועברו למלון קרוב יותר למעבר טאבה, שם חיכו לתוצאות בדיקת הקורונה. עם חזרתן הגיעו לבית חולים קפלן הקרוב לביתן, אך כיוון שלא קיים בו חדר אקוטי המותאם לקלוט נפגעות אונס, הן נאלצו להמשיך משם לבית החולים וולפסון שם יכלה נועה להיבדק.
לדברי נעמה כאשר הגיעו לבית החולים נפגשה איתן עובדת סוציאלית שזימנה את המשטרה כדי שנועה תוכל להגיש תלונה. רק שאז, לדברי הצעירות, התייחסו השוטרים לעובדה שהשתיים, שאינן מחוסנות, לא נמצאות בבידוד.
"התאכזבתי לפגוש שוטרת חסרת רגישות. כל השוטרים שבאו איתה וגם אלה שנתנו לה הנחיות בטלפון לא התייחסו לטראומה שאני נמצאת בה", אומרת נועה, "אני כן רוצה להודות לצוות הרפואי בוולפסון שהיה להם את כל הכלים והרגישות שצריך כדי לטפל בנפגעת אונס".
"במקום לחקור את האונס הנוראי ואת המסע שעברנו השוטרים שאלו אותנו למה אנחנו לא יושבות בבידוד", מתארת נעמה, "נועה רצתה לדעת שהיא בסדר, כאב לה נורא והיא קיבלה תרופות, ואז היא קיבלה אזהרה על כך שהפרה בידוד ואני קיבלתי קנס של 5,000 שקלים. במקום לעזור לנו קיבלנו עונש. כאילו לא מספיק הקושי שעברנו. אני רוצה להאמין שלא כל המשטרה שלנו פועלת ככה", היא מוסיפה. "מה יותר הזוי מזה, אפס שיקול דעת של המשטרה", מציינת רחל.