משטרת ישראל והפרקליטות החליטו לא לפתוח בחקירה נגד הנערים הישראליים שקיימו יחסי מין עם תיירת בריטית בבית מלון באיה נאפה בחשד שהפיצו סרטונים מהאקט המיני באתרי פורנו וברשתות החברתיות.
בנימוק להחלטה נאמר כי לא הוגשה תלונה בעניין מצד התיירת ולא הייתה פנייה מרשויות אכיפת החוק בקפריסין. יחד עם זאת, הובהר על ידי הפרקליטות כי היא "אינה מקלה ראש בחשד לעבירה על 'חוק הסרטונים'".
גורם במשטרת ישראל מסביר בשיחה עם mako כי "גם אם הייתה נפתחת חקירה זה היה בלתי אפשרי להעמיד מישהו לדין. זה אומר שהחוקרים היו צריכים להקדיש לכך לא רק אמצעים וכוח אדם אלא גם לתשאל את התיירת הבריטית ששוהה בקפריסין, לקחת את כל מכשירי הטלפון של הנערים ולעבור על ההודעות שלהם בוואטסאפ. בסופו של דבר לא בטוח שהיינו מגיעים למי שהפיץ את הסרטון. זו לא חקירה פשוטה, היא די סבוכה ומורכבת".
כזכור, לפני כשבועיים קבוצה של עשרים נשים וגברים מתל אביב הגישה תלונה במשטרת מחוז תל אביב נגד הנערים הישראלים בחשד שהפיצו את הסרטונים האינטימיים בהם הם נראים מקיימים יחסי מין עם הצעירה הבריטית ונשמעים מקללים אותה בעברית.
"לא ייתכן שאזרחי ישראל ייקחו חלק בפגיעה בנשים במהלך שהותם בחו"ל, יעברו על החוק ולא ייחקרו וייתנו את הדין", טענו המתלוננים, "הם רמסו את זכויותיה ועל משטרת ישראל חלה החובה לחקור את הפצת הסרטון ולהעמיד לדין את האחראים לכך".
התלונות הועברו לאגף החקירות במשטרת ישראל, שבחן האם יש מקום לפתוח בחקירה נגד הנערים. לאחר בחינה מעמיקה, החליטו במשטרה לסגור את התיק והעבירו אותו לבחינה ועיון של הפרקליטות, שהיא הגוף המוסמך במקרים מסוג זה. בפרקליטות התלבטו ממושכת בסוגיית פתיחת החקירה, והחליטו לבסוף, כאמור, שלא להורות על חקירת הפרשה. יחד עם זאת, במידה והתיירת תגיש תלונה במשטרת ישראל, ייתכן מאוד וזו תאלץ לפתוח בחקירה נגד הנערים.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "בעקבות פניות למשטרת ישראל בבקשה לפתוח בחקירה בעניין זה, נערכה התייעצות בין המשטרה לפרקליטות ובסיומה הוחלט לקבל את עמדת המשטרה שלא לפתוח בחקירה. זאת, בשל שיקולים שונים, ובהם היעדר תלונה מצידה של הנפגעת; היעדר פניה מרשויות קפריסין לרשויות בישראל; העובדה שהרשויות בקפריסין מקיימות חקירה כוללת בנוגע לפרשה; המורכבות המיוחדת של חקירה כזו, הנגזרת מהליכי חיקור דין שיידרשו, שעה שמתקיימת חקירה מקבילה של הרשויות בקפריסין. פרקליטות המדינה ומשטרת ישראל אינן מקלות ראש במקרים שבהם עולה חשד לעבירה על 'חוק הסרטונים'. למותר לציין, כי שינוי בנסיבות האמורות עשוי להביא לבחינת ההחלטה מחדש".