הסיפור הבא כאילו נלקח מתוך פרודיה על סרבול מערכות ובירוקרטיה: כבר שלושה שבועות ש"חדר 4" – המרכז לטיפול בנפגעות תקיפה מינית - בבית החולים וולפסון לא פועל באופן מלא. הסיבה: המצלמה המשמשת לאיסוף ראיות פורנזיות מגופן של נפגעות התקלקלה.
לכן הותקנה מצלמה חדשה, שלא מתחברת למכשירים באמצעותם מתבצע איסוף הראיות והחלקים אשר אמורים לחבר ביניהם תקועים לטענת בית החולים בדואר מזה שבועות ארוכים. בינתיים, הנפגעות אשר מעוניינות להגיש תלונה במשטרה נאלצות לנסוע למרכזי הטיפול בירושלים או בחיפה, שכן החדר בוולפסון הוא היחיד המעניק מענה לנפגעות תקיפה מינית באזור גוש דן והמרכז.
בישראל פועלים כיום רק 5 חדרי טיפול אקוטיים - בטבריה, חיפה, ירושלים, באר שבע וחולון. לחדר 4 בבי"ח וולפסון, המטפל במאות נפגעות תקיפה מינית בשנה, הגיעו מאז שנפתח בסוף שנת 2000 למעלה מ-4,300 נפגעות ונפגעים, כ-90% מהם נשים. משנת 2005 ממוצע הפניות למרכז עומד על כ-300 פניות בשנה.
התהליך שעוברות מטופלות המרכז בחדר 4 עורך בממוצע כ-3 שעות. במהלך שעות הטיפול מקבלות המטופלות אוכל, שתייה, אפשרות למקלחת חמה ובגדים להחלפה על פי צורך ופוגשות צוות מקצועי הכולל עובדת סוציאלית, אחות ורופא מטפל. החשיבות הרבה הנוספת של חדר טיפול אקוטי הוא שמדובר בחדר פורנזי והבדיקות אשר מתבצעות בו נחשבות כראייה קבילה בבית המשפט במידה והמטופלת בוחרת להגיש תלונה במשטרה. הליך זה, כאמור, פעיל בוולפסון רק באופן חלקי בלבד כבר תקופה ארוכה וזאת מבלי שמשרד הבריאות דואג לעדכן על כך את הציבור.
"זה שלושה שבועות שמרכז החירום הידוע כחדר 4 לא מסוגל לבצע את המשימה שלשמה הוקם, איסוף ראיות לצורך ההליך הפלילי" אומרת יעל שרר, מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית, "משרד הבריאות נוהג בחוסר שקיפות מחריד ומסתיר את העובדה שלא ניתן לקבל בו שירות מלא ונפגעות ונפגעים מופנים ממנו לירושלים. כל מרכז הארץ מופקר והתיקים הפליליים נפגעים. לא יכול להיות שהמרכז לא ערוך להתמודדות עם תקלות בציוד ואני מצרה על כך שמשרד הבריאות מסתיר זאת תוך פגיעה בנפגעים ונפגעות להם הוא מחויב לתת שירות".
בקשתינו לברר כמה נפגעות פנו למרכז האקוטי בוולפסון, בתקופה האמורה והופנו משם למרכזים המרוחקים לא נענתה.
ממשרד הבריאות ובית החולים וולפסון נמסר בתגובה: "המרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית ב'וולפסון' עובד במשמרות של 24 שעת ביממה, 7 ימים בשבוע והוא כולל רופאות, אחיות ועובדות סוציאליות. חשוב לציין כי ברמה הרפואית הנפגעים והנפגעות מקבלים את המעטפת של הטיפול הרפואי והנפשי המיטבי ובמהירות האפשרית. בחלק מהמקרים בלבד, לאחר ייעוץ המכון הפתולוגי, וכתלות ברצון והסכמת הנפגעת, יש צורך לרופא המשפטי באיסוף ראיות על ידי מצלמה מיוחדת המצלמת את אזור צוואר הרחם. המצלמה הקיימת הוחלפה במצלמה חדישה שכבר הותקנה במרכז. בימים הקרובים יתווסף חלק נוסף שהוזמן מחו"ל ויאפשר את פעילותה השוטפת".