בשבוע שעבר נעצר ראש חוג במוסד אקדמי בדרום הארץ החשוד שביצע במשך שנים עבירות מין בביתו, היום בת 27. האיש, ששמו אסור לפרסום, הוא איש אקדמיה בכיר בתחום העבודה הסוציאלית המתמחה בטראומות מיניות אצל ילדים הידוע כ"גורו" בתחומו שהכשיר ועבד לאורך השנים עם ארגוני סיוע לנפגעות תקיפה מינית ועם אין ספור מטפלים.
בארגוני הסיוע קיבלו את הפרסומים בסוף השבוע בתדהמה. "אתמול נחשף בתקשורת מקרה נוראי שהרעיד את עולמנו", כתבה בפייסבוק ליזה ניקולאיצ'וק, מנכ"לית מסל"ן (מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ואלימות בנגב), "יותר מ-20 שנה בתחום הפגיעות המיניות לימדו אותי שאין פרופיל לנפגעת, ולא פחות מזה - אין פרופיל לפוגע. למרות שהיינו רוצות ורוצים להכניס את כל הפוגעים תחת אותה 'משבצת', אין לנו אפשרות לעשות זאת, וזה מפחיד. אנחנו מביאות את המטפלות והמטפלים הטובים והמקצועיים ביותר בתחום אבל לכאבי העצום, מסתבר שגם אנחנו נפלנו שוגג".
גם שרר, כמו ניקולאיצ'וק, מחדדת שאי אפשר לדעת מיהו טורף מיני: "אף אחד לא קדוש, גם המרצה/פסיכולוג הכי נערץ", היא אומרת, "האנשים שמגיעים למקצועות הטיפול והעבודה הסוציאלית מגיעים לעיתים עם עבר או מטען שמוביל אותם למקצוע. הם לא חסינים". לדעתה, הסיפור הזה יציף חשיפות נוספות של עוד מקרים: "לי ידוע על עוד מרצה בכיר לעבודה סוציאלית ששנים פגע בבתו, וגם על מטפלים בתחום שגם מרצים על הנושא של טראומה מינית ושגם הם פגעו מינית. אני יודעת על זה מהבנות שלהם או ממטופלות שלהם", היא אומרת, ומזכירה את חובת הדיווח על פגיעה מינית בקטין: "אם יודעים ולא מדווחים זו עבירה. בנוסף, אנחנו בתהליך של הצעת חוק לביטול ההתיישנות על פגיעה מינית בקטין בתוך המשפחה וכן ביטול ההתיישנות על חובת דיווח, ואנחנו נקדם אותה בכנסת הזו".
שרר מבקשת להעביר לנשים שמכירות את המרצה החשוד במעשים מסר: "למטופלות שלו ולנשים שהיו איתו בקשר הייתי אומרת שאי אפשר היה לדעת, שהן לא אשמות, שיש אנשים טובים. ואת הבת שלו אני כמובן מחזקת על האומץ לדבר".