ביום בהיר אחד גילתה ליאן בת ה-23 שתמונה שלה מופיעה באפליקציית ההיכרויות טינדר לצד הטקסט "מחפשת מישהו להגשים איתו פנטזיות קיצוניות, אם אתם לא פתוחים לא לפנות". "קיבלתי הודעה מחבר שהיה בטינדר וראה את התמונה עם השם שובל ושלח לי את זה", סיפרה הבוקר ליאן לפאולה וליאון, "בהתחלה צחקתי, לא הבנתי מה הסיפור. זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על דברים כאלה ששמים תמונות של בנות. ואז פתאם הגיעה עוד תמונה שלי, מפרופיל בשם לין".
ליאן פרסמה באינסטגרם שלה את הפרופילים המזויפים וביקשה מהחברים שלה לדווח לה על כל תמונה שלה שהם רואים ברשתות החברתיות. היא גילתה שלושה פרופילים כאלה שלא נשאו את שמה - ואחד שכן. "הפחד שלי היה שאנשים ברחוב ראו את הפרופיל הזה ויחשבו שהם רואים אותי", אמרה. "זה פוגע, זה מעליב וזה קשה. זה נופל עלייך פתאם באמצע החיים".
ליאן פנתה למשטרה – אבל התיק נסגר. עודד וענונו, ראש מחקר חולשות בחברת צ'ק פוינט, הסביר שפתיחת הפרופילים המזויפים היא למעשה חלק ממנגון פשע של סחיטת מין. "מישהו מנסה לתפוס גברים באמצעות מודעות כאלה ולסחוט אותם", הסביר, "נכנסים לאתרי ההיכרויות, יוצרים פרופילים פיקטיביים ואטרקטיביים, גברים עושים מאצ' ורוצים להכיר את הפרופיל הזה, ואז מתחילה שיחה בה מוציאים את הגבר מהאפליקציות לערוצים בהם יכולים להקליט אותו בוידאו או בטקסט, ואז מתחילים סחיטה באיומים שהתוכן יופץ ליוטיוב. זו תופעה מאוד רחבה".
לדברי וענונו, ליאן פעלה נכון: "מה שליאן עשתה זה מה שצריך לעשות, לחשוף את זה. צריך להבין שפושע הסייבר רץ על מאות אנשים, אם מישהו מתחיל לעשות לו בלאגן הוא לא רוצה להתעסק עם זה, זה גורם לו להפסיד כסף".
צפו בראיון המלא מתוך פאולה וליאון