השבוע נבחרה לתפקיד רם המעלה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, ובפעם הראשונה במדינת ישראל תכהן אישה בתפקיד. עד למינויה לא הייתה בהרב מיארה מוכרת לציבור והמינוי שלה עורר עניין רב מהרגיל.
תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא חשוב ומשפיע ברמה נרחבת, לא רק על הממשלה אלא על כל תושבי המדינה. העובדה שמדובר באישה לא מוכרת ולא ממש צעירה עוררה סקרנות רבה ורצון לשמוע ולדעת מהן הסיבות לבחירתה. מן הסתם, היותה נשואה לציון לא היה אחד מהפקטורים לבחירה.
בחירת גלי בהרב מיארה לתפקיד מוכיחה שכל אישה עם כישורים ראויים ובעבודה קשה, נחישות והתמדה, יכולה לסדוק חומות ולהגיע לעמדות של מקבלי ההחלטות. זהו לא רק ניצחון אישי שלה אלא גם ניצחון מעורר השראה לכולם, ובעיקר לנשים, כי הוא מוכיח שנשים מוכשרות יכולות להצליח בזכות עצמן.
הבחירה בבהרב מיארה לתפקיד מהווה מופת ודוגמה לנשים ולנערות - גם לאלה שאמרו להן שהן לא יכולות, לאלה שאין להן בן זוג מפורסם או חבר חשוב שיקדם וידחוף. בהרב מיארה מוכיחה שגם בהצנע לכת ובזכות מוניטין מרשים אפשר להתקדם.
ולכן, כשדיווח אולפן שישי על בחירתה לתפקיד, ציפיתי שיפרטו את הכישורים הרבים שלה, את התחנות שעברה במסע חייה, את שלושים שנות הניסיון כעורכת דין ואת מגוון התפקידים שעשתה בפרקליטות מחוז תל אביב ועוד, שהיו אבני דרך להצלחתה.
היה צורם ומקומם לראות שבהצגת היועצת המשפטית החדשה לממשלה הפרטים הראשונים שהתנוססו על המסך היו הגיל שלה והיותה אשתו של ציון. זה מה שהיה לערוץ הטלוויזיה הנצפה בישראל להדגיש על האישה הזו ועל המהפכה שחוללה בחירתה? האם למרות המהפכה הפמיניסטית, נשים הן עדיין - ממש כמו מאז תקופת המקרא - נשים של, בנות של, אחיות של?
בקרוב נציין את יום האישה 2022. הייתי רוצה שנחגוג ונעלה על נס את הישגי הנשים, נציג רשימה גדולה של נשים שחוללו מהפכה ושינו את פני ההיסטוריה ושמעל לכל במה תופיע כותרת בולטת עם שמה של האישה והגדרת תפקידה.
יש שיאמרו שיש חשיבות לפרטים כמו גיל או שם הבעל. עם כל הכבוד לבן זוג תומך, בדרך לקידום מעמד האישה ולשוויון בין המינים יש לתת את הקרדיט קודם כל לכישוריה ולניסיונה של האישה, ורק אחר כך, אם בכלל, לבן הזוג.