השחקנית מילי אביטל התארחה אמש (שישי) באולפן של "אופירה וברקוביץ'" (קשת 12) ופתחה פצע כואב ואישי מימי הנעורים. בחמש שנים האחרונות היא מתנדבת באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית. היא שיתפה בדרך התמודדות שלה ויש לה מסר לאותם נפגעים ונפגעות שלא יודעים לאן לפנות.
"אני שמחה לחשוף את הסיפור שלי לפי מה שאני מרגישה. זה מה שלמדתי בתהליך ההתמודדות עם מה שקרה. אחד התסמינים שקורים זה איבוד שליטה מוחלט, ובין הקיפאון לבין היכולת שלי לשבת פה ולדבר על זה עברו הרבה שנים. זה תהליך מאוד ארוך, ולכן זה רק מראה כמה זמן לוקח לטראומה לקבל עיבוד ולצאת החוצה. קרה לי מקרה מאוד טיפוסי של תקיפה מינית, ולא ידעתי מה לעשות עם זה. יום אחרי המקרה שקרה, סיפרתי לחברה והיא אמרה שנראה לי שמשהו לא בסדר. אחד הדברים המוזרים בטראומה זה תחושה כמו שנופלת לך לבנה על הראש. אתה לא יודע מה קרה לך. שאלתי האם עשיתי משהו לא נכון? אולי זה אשמתי? אולי זה לא כל כך נורא?", שיחזרה אביטל.
"לא סיפרתי להורים בגיל 17, זה היה נורא מביך. אני מאוד קרובה להורים שלי שזה החלק הכי מוזר אבל זה דבר אינטימי. גם במקומות אינטימיים צריכים להיות חוקים של החברה. כשהחוקים לא ברורים, אז גם אני לא מבינה מה בדיוק קרה כי אין מותר ואסור".
"פניתי למרכז סיוע לתקיפה מינית, אמרו לי ללכת למשטרה וברחתי משם. ישבתי עם זה לבד שלושה חודשים בבית ולא ידעתי מה לעשות. הגעתי לשיא הייאוש ונזכרתי במרכז סיוע עוד פעם. לא היה לי מה לעשות, זה היה המוצא האחרון. התקשרתי ושתקתי. לא ידעתי מה להגיד או איך להסביר מה שקרה. מי שסייעה לי נתנה מילים למה שקרה לי, וזה היה הדבר הכי מדהים. מה שמדהים במרכז הזה זה שהשיח דיסקרטי, אינטימי ואנונימי. אני לא אמרתי את השם שלי והיא לא אמרה לי את השם שלה. סיפרתי לה כמה דברים ואחר כך אמרתי שאני לא יכולה יותר לדבר", היא תיארה.
איזה סיוע אפשר לקבל מהמרכז?
"מי שתתקשר למרכז לסיוע תקבל מענה ממישהי שעברה הכשרה של שבעה חודשים ויודעת בדיוק מה לשאול ומה לא לשאול. זה בסדר אם לא בטוחים שזה מה שקרה, או רוצים להתקשר בשביל לשאול שאלה. מי שדיברה איתי הצילה לי את החיים. אני הרגשתי שאין לי למה לחיות, שאני לבד בעולם. זאת טראומה מאוד קשה. לא ידעתי איך יוצאים מזה. בשביל לחיות צריך לדעת איך לקום בבוקר".
"אני ממליצה לילדים, ילדים, גברים ונשים להרים טלפון לקווי החירום לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית: 1202 נשים, 1203 גברים. הם עומדים לרשות מי שצריך. כדאי לפנות אליהם לפני שניגשים לתחנת המשטרה מפני שהם יכולים לסייע בליווי התהליך, כולל בבתי המשפט או בתי חולים אם צריך".
קווי החירום לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית: 1202 נשים, 1203 גברים.