בית המשפט המחוזי דחה את בסוף השבוע האחרון (ה') עתירת בעלי מועדון הפוסיקט וקבע כי המשטרה פעלה כדין כשהכריעה שיש לסגור אותו לאלתר. השופט אליהו בכר, מבית המשפט המחוזי בתל אביב, קבע כי אין מקום להתערב בסירוב המשטרה לחידוש רישיון העסק של המועדון.
כזכור, רישיון העסק של המועדון נשלל בעקבות מאבק ארוך, שהחל בעתירה שהוגשה על ידי המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות בדצמבר 2016, זאת, בעקבות פשיטת המשטרה על המועדון בו נמצאו חדרים פרטיים שנועדו לאפשר ללקוחות להגיע לפורקן מיני מלא תמורת 400 ₪ מתוכם הפרישה האישה כ-100 ₪ לבעלי המועדון. עוד נמצא כי חלק מהנשים שנוצלו במקום הן זרות וכן נמצאו סמים וחומרי סיכה.
בעקבות העתירה נשלל רשיון העסק של המועדון. אך, מיד עם שלילת הרישיון החלה עיריית תל אביב בהליך לחידוש הרישיון. משנודע הדבר, פנה מטה המאבק בסחר בנשים לעירייה ולמשטרה בדרישה חד משמעית כי המועדון ייסגר לאלתר וכי לא יינתן רישיון למועדון אשר לכאורה בוצעו וממשיכות להתבצע בו עבירות של סרסרות והחזקת בית בושת.
בעקבות חקירה משטרתית על הנעשה במקום לאחר שלילת הרישיון, נמצא כי במקום המשיכו להינתן שירותי מין בתשלום בתוך חללים פנימיים מאולתרים ומוסווים. בעקבות זאת הכריעו במשטרה כי המועדון לא יכול להמשיך לפעול, הכרעה שגררה דחיית בקשת רישיון העסק מטעם העירייה. בעקבות סירות העירייה עתרו בעלי המועדון לבית המשפט בטענה שנפלו פגמים בהליך קבלת החלטה זו.
סופו של הלאפ-דאנס
כאמור, בסוף השבוע האחרון דחה בית המשפט את העתירה וקבע כי החלטת המשטרה התקבלה כדין. עוד ציין בית המשפט כי בעלי המועדון פעלו בחוסר ניקיון כפיים עת עתרו נגד החלטת המשטרה בו בעת שהמשיכו להפעיל את המועדון ללא רישיון, דבר העולה לכדי עבירה פלילית.
בנוסף, בפסק דינו, חיזק השופט אליהו בכר את הנחיית המשנה לפרקליט המדינה, שקובעת כי ריקוד ה"לאפ-דאנס" הוא מעשה זנות אסור:
"לדידי, בניגוד לריקוד והתערטלות על במת הריקודים – שניתן לומר שמסתכמים בהנאה וגירוי מיני (ומבלי להתייחס לצורך העניין לפרקטיקת ההחפצה והביזוי כמתואר בעניין ירושלמי), קשה לומר שהמגע הפיזי הכולל התחככות בין אברי המין ועירום חלקי – מגע עבורו נדרש הלקוח לשלם בנפרד בצ'יפים הנרכשים במיוחד, נועד לאותה מטרה כמו הריקוד על הבמה. הדעת נותנת שמטרת ריקוד הלאפ דאנס היא "להוסיף" על ההנאה והגירוי דבר מה נוסף – הוא הסיפוק, וזאת גם אם הדבר לא תמיד מתממש... ספק רב אם ריקודי ה"לאפ דאנס" נכללים במסגרת "הופעת אומן"".
עו"ד ניצן כהנא, מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מסרה בתגובה: "אחרי שנים בהן דרשנו שלא לאפשר לבית הבושת הפוסיקט לעבוד ברישיון, ולאחר שגם במשטרה סרבו לתת יד להמשך הניצול במקום, השכיל היום בית המשפט לשים סוף לפרשה ולומר מפורשות את הידוע לכל – הפוסיקט הינו מוקד מרכזי של תעשיית הזנות בישראל, והוא פועל בניגוד לחוק. הגיע הזמן שעיריית תל אביב תפסיק לעצום עיניה למול הסוד הידוע של תעשיית הזנות – רבים ממועדוני החשפנות, ובראשם הפוסיקט, הם בתי בושת ויש לטפל בהם בהתאם."