לפני שנתיים חיכתה מור שמחי בת ה-18 בהתרגשות לאוטובוס שייקח אותה בפעם הראשונה למקום העבודה החדש שלה – אבל כשהאוטובוס הגיע הנהג הסתכל על שמחי, סירב להעלות אותה לנסיעה בטענה שהמכנסיים שלה קצרים מדי והשאיר אותה בתחנה. בשבוע שעבר פסק בית המשפט שאגד תעבורה תפצה אותה ב-150 אלף שקל.
"רק בדיעבד הבנתי כמה האירוע חמור", סיפרה הבוקר שמחי לפאולה וליאון, "בהתחלה לא הבנתי את הסיטואציה. עמדתי שם בתחנה והוא אמר לי 'ככה את לא עולה', העלה את הנוסע השני, סגר את הדלת ונסע. אנשים שהיו בתחנה וגם על האוטובוס הסתכלו עליי ולא התערבו, אני לא בטוחה שהם הבינו את הסיטואציה. הסתכלתי על עצמי ובדקתי מה לא בסדר בי, משהו מטפטף לי מהתיק? אני מלוכלכת והוא לא רוצה שאלכלך לו את האוטובוס? כשנפל לי האסימון התחלתי לבכות בהיסטריה מההשפלה".
למחרת עלתה שמחי באותה השעה על אותו האוטובוס עם אותו הנהג בכוונה להקליט את השיחה איתו. "ידעתי שהוא לא העלה אותי בגלל המכנסיים אבל היו לי ספקות ורציתי לבדוק. פניתי לנהג ושאלתי 'למה לא העלית אותי אתמול?', אמרתי לו שזה חשוב לי לשמוע מה הוא חושב והוא ענה לי 'היית עם מכנס קצר שנראה כמו תחתון'. זו פולשנות".
עו"ד גלי זינגר, מנהלת המחלקה המשפטית בשדולת הנשים, מסבירה שהנהג פעל באופן לא חוקי. "מי שנותן שירות ציבורי כמו נהג אגד, אפילו אם לפי השקפת עולמו המכנסיים של מור קצרים מדי, אין לו שום זכות להגביל את היכולת שלה לעלות לאוטובוס. אסור לו להפלות אף אחד מחמת מין או לבוש".
מור זכתה בתביעה נגד אגד ששילמו לה 150 אלף שקל פיצויים. "השופטת פסקה שהאירוע היווה הטרדה מינית כי הגבר סרק אותה כשהחליט שלא להעלות אותה. לכל אחד יש זכות להתלבש איך שהוא רוצה", סיכמה עו"ד זינגר.
"הנהג טען שהסיבה שהוא לא העלה אותי לאוטובוס היא כי הוא פחד שיהיה עליי לינצ' מגברים שעל האוטובוס", סיפרה שמחי. "אני פונה לכל הנשים, קומו, תעשו ותלחמו על הזכויות שלכן".
מטעם אגד תעבורה נמסר: מהרגע הראשון לא היה ספק שנהג האוטובוס שגה כשהפעיל שיקול דעת עצמאי הנוגד את מדיניות החברה, אך אנו סבורים שהמניע לכך נעוץ בפרשנות מוטעית של תקנות התעבורה ולא אפליה או הטרדה מינית".
צפו בראיון המלא מתוך פאולה וליאון