כשבית המשפט העליון בארה"ב הפך את פסק הדין המפורסם בנוגע להפלות, ונתן למדינות להחליט מה יהיו החוקים בשטחן, הוא לא יכול היה לצפות את הסיפורים המשפטיים שיצוצו בכל פינה. האחרון שבהם הוא סיפורו של מרקוס סילבה, גבר מטקסס שהחליט להגיש תביעה ראשונה מסוגה נגד שלוש נשים, בתואנה שהן סייעו לאשתו לשעבר לסיים הריון לא רצוי. עילת התביעה, אגב, היא מה שמכונה בארה"ב wrongful death, לה אין מקבילה בחוק העונשין הישראלי.
סילבה טוען ששתי חברות של אשתו סייעו לה להשיג גלולה להספקת היריון, ושעל פי החקיקה במדינה, סיוע לאישה בהריון לבצע הפלה עלולה להיחשב לרצח. כתב התביעה מתייחס ל"ילד שלא נולד בכל שלב ההתעברות החל משלב ההפריה ועד הלידה".
על פי התביעה אשתו לשעבר של סילבה גילתה שהיא בהריון ביולי 2022, והיא שיתפה את חברותיה. "אני פשוט כועסת על עצמי שזה קרה", היא כתבה להן, "ואני יודעת אם אספר לו, מה שאני לא הולכת לעשות, הוא ישתמש בזה כדרך לגרום לי להישאר איתו. אני יודעת שהוא ינסה להתנהג כאילו יש לו זכות לאיזושהי החלטה בנושא". בני הזוג התגרשו לפני חודש, יש להם שתי בנות משותפות.
על פי כתב התביעה, חברותיה של סילבה ניסו לחפש פתרון מחוץ למדינה – קליניקה להפלות שתוכל לסייע לה. הן הבינו שזו פרוצדורה מסובכת ולכן מצאו ארגון ללא כוונת רווח ששולח בדואר גלולות להפלה עבור נשים שלא יכולות להשיג כאלה. בסופו של דבר הן עזרו לה ליצור קשר עם אישה שלישית, שגם היא בין הנתבעות, שהציעה לספק את הגלולות. "את יכולה לעשות את זה בבית", כתבה לה אחת החברות, "אנחנו יכולות לקחת יום חופש ולעשות את זה אצלי אם את רוצה", היא המשיכה.
סילבה מאשים את החברות ואת האישה שסיפקה את הגלולות בגרימת מוות בקשירת קשר לגרימת מוות. עם זאת, הוא לא תובע את אשתו לשעבר, כיוון שמסיבה לא ברורה היא פטורה מאחריות פלילית בתור זו שהייתה בהריון. בתביעה סילבה דורש פיצוי של מיליון דולר עבור הנזק שנגרם לו. התביעה המחוזית במדינה תחליט אם להעמיד את הנשים לדין פלילי בנוסף לתביעה האזרחית.