נשים באלבמה עשויות לעמוד לדין על נטילת גלולות להפלה – זאת למרות אישור המנהל המזון והתרופות (FDA) לחנויות ובתי מרקחת למכור את הכדור המדובר. כעת התובע הכללי, סטיב מרשל, מאיים ליישם פרצה בחוק כדי להעניש נשים שישתמשו אותה.
לפני כשבוע יצא ה-FDA בהודעה כי הוא יאפשר לראשונה לנשים לרכוש כדורים להפלה בבתי מרקחת, רשתות גדולות וחברות דואר, לאחר שני עשורים שבהן הוא סיפק אותם לקבוצה קטנה של מרפאות. אומנם נשים במדינות שאוסרות על הפלות לא יוכלו לרכוש את הגלולה במקום מגוריהן, אבל יומיים לאחר מכן הודיע משרד המשפטים האמריקאי ששירות הדואר יכול לספק גלולות להפסקת הריון לנשים גם במדינות שהגישה אליהן מוגבלת - לאחר שיציגו מרשם מרופא.
עם זאת, למרות אישור משרד המשפטים, מרשל מתעקש שאלבמה לא תאפשר לנשים להפסיק הריונות לא רצויים. "בית המשפט העליון של אלבמה אישר ואישר מחדש את החוק שמגן על ילדים שטרם נולדו", הוא אמר, והתייחס בדבריו לחוק "הסכנה הכימית" – שעל פיו נשים המשתמשות בסמים בזמן ההיריון עלולות לעמוד לדין. "הפלה אלקטיבית אינה חוקית כאן. שום דבר בהנחיית משרד המשפטים לא ישנה זאת. כל מי שירשום מרחוק גלולות להפלה באלבמה מסתכן: אני אאכוף במרץ את החוק שלנו כדי להגן על החיים".
מדינת אלבמה היא אחת המדינות הנוקשות ביותר לגבי חוק הפלות, והוא אוסר אותן כמעט לחלוטין. רופאים שיפרו אותו עלולים להישלח למאסר של בין עשר עד 99 שנים. החוק אינו מחריג מקרים של אונס או גילוי עריות, אלא רק מצבים שבהם יש סכנה לאם או לעובר.