לפני יומיים פרסם משרד הבריאות את מסלול של חולה מספר 47. לפי הפרסום האישה ביקרה את בעלה, חולה קורונה מאומת, ולאחר מכן ביקרה בשורה ארוכה של מקומות, ביניהם קניון רננים, כפר סבא, בית אבות בירושלים ועוד. 

מהר מאוד החלו לעלות תגובות ציניות ומרושעות ברשתות ובטוקבקים. היא הואשמה בהפצה מכוונת של המחלה, בחוסר אחריות והושמה ללעג רב. אלא שחולה מספר 47 - רבקה גלט - החליטה לקום באומץ ולהשיב לביקורת שהוטחה בה על התנהלותה. בין היתר היא חושפת כי המסלול שפרסם משרד הבריאות לגביה לא מדוייק - במיוחד הפרט הקריטי שנוגע לביקור חולה בבידוד.

"הי, זו אני. זו שסיפרו לכם בחדשות שהלכה לבקר את בעלה החולה קורונה בבידוד ואז הסתובבה בכל מקום אפשרי כדי להדביק אתכם. אממה למרות מה שסיפרו לכם, לא הלכתי לבקר אותו מעולם, הוא גם לא היה בבידוד כשנפגשנו. אה, גם לא בילינו בסקי באיטליה, או חזרנו מחופשה מפנקת בתאילנד" כתבה בפוסט שפרסמה בפייסבוק.

"בעלי, חולה מספר 29, הוא נהג אמבולנס. במוצש לקחתי את בעלי יואל לבי״ח כשהבנו שדלקת הריאות שלו מחמירה. שם הועלתה לראשונה המילה קורונה ומידית - נלקח מאיתנו לבידוד ונאסר עלינו כל מפגש. אנשי אבטחה הגיעו לשלוח אותנו הביתה לבידוד אותי ואת שני ילדיי. ושם נשארנו עד הטלפון שקיבלנו בערב שכולנו חולים, רק אז פגשתי את בעלי-לראשונה -מאז התבשרנו שהוא חולה. כשאנחנו כולנו תחת אותו הסטטוס בדיוק".

"מאז פורסם המקרה, פירסמו את כל המקומות בהם ביקרתי ביום חמישי האחרון, אז כאמור לא ידעתי בכלל שמישהו מאיתנו חולה. זה לא הפריע לאנשים לקרוא לי בשמות גנאי ולהאשים אותי באישומים נוראיים" היא ממשיכה, "במהלך 48 השעות האחרונות אני סופגת טלפונים אנונימיים, איומים על חיי וטענות קשות מצד אנשים שאני לא מכירה, ופה ממתקן הבידוד בבית החולים ובשארית כוחותיי אחרי התופת שאנחנו עוברים, אני מבקשת להעביר פה מסר אחד חד וברור לעם ישראל: לא הקורונה תהרוג אותנו. כי אם לשון הרע".

"תנו לי לספר לכם מי זה בעלי. בעלי נהג אמבולנס מזה 10 שנים. כל כולו נתינה ללא הבדלי גזע דת מין. מאז ומעולם פעל למען בריאות הציבור והנחיות משרד הבריאות הינם נר לרגלנו בבית. עכשיו תראו, אין לי ציפיה מהעיתונות שלא תעשה שימוש באיזה כותרת צהובה מפוצצת כזו שתזכה אותי במטר ברכות מטוקבקיסטים, באמת שלא. אבל כן יש לי ציפיה מכם. עם ישראל. שיפעיל דקה שיקול דעת. שינשום רגע בתוך כל הפניקה חסרת הפרופורציה הזו שנכנסנו אליה מבלי שנבחין בין רע לטוב. מבלי שנלמד זכות. עם ישראל יקר ואהוב שלי, האם עולה בדעתכם כי אדם שאובחן חולה קורונה ידביק במכוון אנשים? עזבו אנשים- את דמו ובשרו - משפחתו הקרובה?"

"מה קורה לנו? האם ירדנו מהפסים לגמרי? האם ההיסטריה הופכת אותנו כבר למטומטים לגמרי? אז הי כולם, אני רבקה. והיום אני אומרת לכם בגאווה: אני אישתו של האיש שיתכן והוביל חולה קורונה ללא כל מיגון כי זה המחיר שהוא משלם מזה שנים, כדי להגן ולשמור על עם ישראל. והיום, הוא ומשפחתו משלמים מחיר כפול בגלל השליחות שבחר. ואנחנו עדיין שלמים על המחיר הזה, כי ביום שיואל בחר בשליחות הזו ידענו כי זו השליחות של כולנו. למען עם ישראל. והעיקר, והעיקר. לא לפחד כלל. והאמת והשלום אהבו" היא מסכמת. 

גלט היא חולת הקורונה השנייה שמסכימה לחשוף את זהותה כדי להעביר מסר לציבור ההיסטרי: אתמול פורסם כי חולה מספר 67 הוא ראש הישיבה התיכונית "מקור חיים" ומייסד בית המדרש להתחדשות, הרב דב זינגר. פרטיו פורסמו בפוסט שפרסם ראש המועצה האזורית אפרת, עודד רביבי.

"בהמשך להודעה הקודמת לאחר שיחה של גורמי הרפואה עם החולה מותר לנו לפרסם שהחולה הוא הרב דב זינגר", הרב ביקש למסור שהוא חש בטוב, נמצא בביתו ופועל על פי הנחיות משרד הבריאות. בשלב זה ונוכח מצבו הרפואי הוא לא מועבר לאישפוז" נכתב.

"הרב גם ביקש למסור כי כל מי שהיה עימו במגע במשך למעלה מ-15 דקות, במרחק קטן מ-2 מטרים חייב להיכנס לבידוד ולדווח למשרד הבריאות. תודה לרב זינגר שהסכים לפרסם את שמו, ובכך לייצר מעט יציבות במציאות של חוסר וודאות בה אנו מצויים. שב ומאחל לרב ולכל חולי עם ישראל, רפואה שלמה וימים רגועים יותר".

עוד התברר היום כי הרב זינגר השתתף אתמול בהלוויה באלון מורה ועשרות אנשים שהו בקרבתו. הנוכחים עמדו לידו מעל לרבע שעה - הזמן הנדרש להידבקות לפי משרד הבריאות.

מוקדם יותר היום פורסם כי מניין חולי הקורונה בישראל הגיע ל-100. שלושה ישראלים ששהו בבידוד זוהו כחולים בנגיף - וצפויים להיות מועברים לאשפוז. המשרד צפוי לפרסם בזמן הקרוב את המשך החקירות האפידימיולוגיות של החולים ולחשוף את מסלולם. 

 

על פי תמונת המצב שפרסם הבוקר משרד הבריאות, בישראל מאושפזים 91 חולי קורונה בבתי החולים ברחבי הארץ. שלושה ישראלים החלימו ושוחררו, והשאר נזקקים בשלב זה לבידוד ביתי בלבד. במרכז הרפואי שיבא מאושפזים 17 חולים - שלושה מהם במצב בינוני. בבית החולים פוריה מאושפז נהג אוטובוס התיירים היוונים - מצבו עדיין קשה אך יציב. 

 

אלה המסלולים של החולים והמקומות שבהם ביקרו ברחבי הארץ

 

כחלק מן המאבק בהתפשטות הנגיף בישראל, משרד הבריאות צפוי להכפיל פי ארבעה את מספר הבדיקות לקורונה שמתבצעות כל יום, מ-400 ל-1600 ולהקצות לכך עוד מעבדות. יצוין כי היו בתי חולים - איכילוב, סורוקה, בלינסון ופוריה, שבדקו חולים אך מאחר שלא דיווחו ששבו מחו"ל הם לא עברו את הבדיקה להימצאות הנגיף, והחשש הוא שהם הדביקו אחרים.